USBC Mastersissa keilattiin loppuun toinen viiden sarjan karsintablokki. Suomalaisittain se päättyi paljon iloisemmissa tunnelmissa, kuin illalla näytti. Osku Palermaa keräsi viiteen sarjaan tuloksen 1064 (212,9) ja sai yhteistuloksekseen 2055, mikä nosti hänet karsintarajan yläpuolelle sijalle 55. Palermaan peli oli kokonaisuudessaan hyvä, yhtään ravistussarjaa ei pöytäkirjaan tullut, vaihteluväli oli 232-192. Vielä ei ole aihetta juhlintaan, sillä karsintaraja on 2048, eli yhtään ei ole varaa lipsahduksiin.

”Hyvä peli, joo. Pelipaikka nousi ylemmäs ja ylemmäs koko ajan. Tosi hienot kaksi vikaa. Saa nähdä mitä C-erä meille huomenna jättää.” Oskun viestin loppu viittaa siihen, että huomenna hänen ja Santtu Tahvanaisen B-erä keilaa toisena ilman ratahoitoa, eli radat voivat olla aika sekaisin jo pelin alussa.

Televisiosta seurattuna pelipaikka oli loppua kohti todella korkealla, kuutosmerkissä. Kaikilla ei siihen vain teho riitä. Mastersissa on perinteisesti mukana kaikenlaista kansaa, yli 400 keilaajan joukossa eivät kaikki ole supertähtiä. Kymmenen sarjan jälkeen kolmen kaverin keskiarvo on alle 150, heikoimman ollessa 131,2.

Myös Tahvanainen sai tahtiaan parannettua, viiteen sarjaan tuli nyt 1030 (206,0) ja yhteistulos on 2011. Sillä Santtu on sijalla 108, mutta ero jatkoon on vain 40 pistettä. Hänen toinen blokkinsa oli ilman repsahduksia, mutta myös ilman isoja sarjoja. Kolme reilua 190-sarjaa ja siihen päälle 214 ja 234. Laskin erien kulun väärin ja kysyin Santulta jo mielipidettä hoitamattomasta erästä, mikä tämä ei kuitenkaan ollut. ”Oispa tää ollu burni (hoitamaton), mut se on huomenna edessä😅. Silloin kyllä saa pelaa elämänsä pelin, et pääsee burnilla +50 tulokseen ja sisälle matsi peleihin…”

Karsinnan kärkeen nousi omaperäisellä tekniikalla keilaava yhden käden oikeakätinen Brandon Novak, jolla on tulosta 2279. Vasuri Mykel Holliman on kahdeksan pisteen päässä ja kahdella kädellä oikealta puolelta viskova Chris Via on kolmas tuloksella 2230. Kaikki nämä kolme keilaavat C-erässä, eli heillä tuo pelottava hoitamaton erä on jo takana. Puolustava mestari Thomas Larsen löytyy vasta sijalta 130 tuloksella 1993. Hänellä on varma paikka kahden häviön cupissa, joten jos hän ei rajaa ylitä, mukaan pääsee vain 63 parasta karsijaa.

Suomalaisista Palermaa ja Tahvanainen aloittavat viimeisen karsintablokkinsa klo 22.00 Suomen aikaa ja Jarno Lahti sekä Tomas Käyhkö pelaavat aamuyön tunteina, heidän pelinsä päättyy aamukuuden jälkeen. Lahti on sijalla 196 sata pistettä karsintarajasta. Käyhkön nimi löytyy riviltä 270. Hänen eronsa jatkopaikkaan on jo liian kovalta vaikuttava 180 pistettä.

 

Pekka Korpi

Kuva: USBC

USBC:n Mastersin tulossivuille