Ammattilaiskiertue PBA jatkaa talven pelejään Oklahomassa. Paikka on nimeltään Shawnee, joka on käytännössä Oklahoma Cityä. Ja jotta toisto olisi täydellinen, kisan nimi on PBA Oklahoma Open.

Tässä kilpailussa keilataan PBA:n nykysuuntauksen mukaan kahdella eri ratahoidolla. Oikeanpuoleiselle radalle on lanattu lyhyt hoito, 32 jalkaa pitkä Wolf. Vasemmalle puolelle laitetaan 45 jalan mittainen Dragon-hoito. Öljynpituudessa eroa näillä kahdella hoidolla on suomeksi melko tarkalleen neljä metriä. Saa siinä olla kieli keskellä suuta, kun tuollaisen eron kanssa taiteilee.

Kisassa keilataan kaksi kuuden sarjan karsintablokkia, jonka jälkeen 16 parasta pelaa noiden päälle pelataan täysi round robin sijoitussarjoineen, eli 16 sarjaa. 28 sarjan jälkeen viisi parasta etenee sunnuntain porraspeliin.

Osku Palermaa pyrkii tietysti jatkamaan viimeviikkoista hyvää menoaan, vaikka se on hoidon takia entistä hankalampaa. Alku oli kohtuullinen, tai vielä parempi. Kuuteen sarjaan Palermaalle kertyi 1325 (220,8), jolla hän sijoittuu ensimmäisen blokin jälkeen sijalle 18. Saman tuloksen keilasi toinen kaksikätisen heittotekniikan pioneeri, Jason Belmonte. Eroa karsintarajaan kaksikolla on vaivaiset kusi pistettä, joten mahdollisuudet ovat hyvät.

Parhaan tuloksen keilasi Australian Sam Cooley, jonka jotkut suomalaiset saattavat muistaa Talin nuorten MM-kisoista kymmenen vuoden takaa. Cooley kaatoi keiloja 1435 pisteen edestä (239,2). Toinen päälle 1400 saanut oli Ryan Ciminelli, 1407. Viidennellä sijalla on Kyle Sherman pistein 1362 (227,0), joten Osku onnistuessaan ylettyy kyllä myös TV-peleihin.

Palermaa kommentoi aloituspeliään lyhyesti:

  • Täällä on kaksi kovinkin erilaista keliä. Oikea rata on 32 jalkaa Wolf ja se kääntyy paljon. Jos pallo menee liian aikaisin reunaan, niin tulee kova kierre ja zimmiäkään ei ole.
  • OK peliä, hyviä arvauksia. Enemmän oli ongelmia vasemman radan kanssa. OK alku. Huomenna koitetaan keksiä enemmän vasemmalle radalle. Porasin kaksi palloa sitä varten.

Palermaa aloittaa toisen blokkinsa klo 19.00 Suomen aikaa.

Pelin seuraaminen on melko hankalaa, kun ainakin vielä torstaiaamuna PBA:n sivut ovat nurin, eivätkä FloBowlingin sivutkaan jostain syystä anna tuloksia. PBA:n Facebook-sivuilta oli sentään jotain.

 

Pekka Korpi

 

PBA:n sivut

FloBowlingin sivut