PBA:n Mark Roth/Marshall Holman parikilpailun loppuhuipennus lähenee ja Osku Palermaa/Jakob Butturff ovat edelleen ykkösenä. Myös Brian Robinson/SanttuTahvanainen kamppailevat tiukasti pudotuspelipaikasta.

Round robinia on keilattu puolet, eli kahdeksan sarjaa. Palermaa ja Butturff keilasivat tuon blokin tanakasti, varsinkin alkupuoli oli hienoa menoa, kuusi voittoa putkeen hyvällä pelillä. Kahteen viimeiseen kävi sitten huonommin. Ensin Parker Bohn III teki tarvittavat kaksi kaatoa kymppiin ja siitä tuli tappio 237-246. Kahdeksanteen sarjaan sitten Brad Miller teki kymppiruutuun vaaditun kaadon, ja pari lisääkin, ja suomalais-amerikkalainen pari kärsi toisen tappion 217-235. Ykköstila heillä on kuitenkin hallussa 56 pisteen erolla ennen kaksikkoa DJ Archer/Shawn Maldonado. Pudotuspelirajaan eroa on 255 pistettä, minkä kyllä pitäisi piisata.

Robinson/Tahvanaisen alku oli myös komea, viisi voittoa putkeen ja kisan kolmostila. Sitten tuli turpaan kolmesti, vaikka kaksi niistä hyvillä sarjoilla 226 ja 237. Viimeisellä 184:llä ansaitsikin hävitä. Tämä pari on kriittistä viidettä sijaa jäljessä 62 pistettä.

Komeita tuloksiaksin tehtiin. Tim Mack ja AJ Johnson tekivät kahteen ensimmäiseen sarjaan 12 kaatoa kumpikin, eli parina he keilasivat kaksi peräkkäistä kolmesatasta. Kolmannen täydellisen sarjan tekivät Archer/Maldonado viidenteen sarjaan.

Round roboin keilataan baker systeemillä, mistä seuraa, että toinen mies keilaa viisi ruutua sarjassa vasemmalla ja toinen oikealla radalla. Oikealla radalla hoitona on 38 jalkaa pitkä Marshall Holman ja vasemmalla 42 jalkaa pitkä Mark Roth. Osku keilasi omassa parissaan lyhyttä hoitoa ja Santtu omassaan pitkää hoitoa.

Round robinin toinen puolikas alkaa puolilta öin Suomen aikaa.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

PBA:n sivuille