Tapiolassa keilattu seniorien mestaruussarjan kierros mullisti kärjen tyystin. Ennen lauantaita kolmantena ollut TKK otti johtopaikan haltuunsa tanakasti, kun taas kärkikaksikkona olleet Mainarit ja GB sakkasivat pahan kerran.

Kierrosvoiton otti kotijoukkue Patteri, joka voitti kuusi seitsemästä ottelustaan ja keilasi toiseksi parasta tahtia, 847 keskivauhdiksi. Tämä riitti nostamaan espoolaiset, tai helsinkiläiset, ihan miten vaan, sarjataulukossa nelossijalta kolmanneksi. Lauantain kakkosjoukkueeksi keilasi hallitseva Suomen mestari TKK voittamalla viisi otteluaan ja lyömällä selvästi päivän parasta tulostahtia, 863,7 sarjaa päälle. TKK jäi Patterista vain kolme pistettä. TKK oli edellisen kierroksen jälkeen 310 pistettä kärkeä jäljessä, mutta nyt se nousi sarjan ykköseksi ja teki vielä eroa kakkoseen 449 pistettä. Osasyynä tuon eron syntymiseen oli sarjaa johtaneen Mainareiden täydellinen mahalasku Tapiolassa. Varkautelaiset voittivat vain yhden ottelunsa ja jäivät TKK:n tulostahdista 80 pistettä per sarja. Päivän taulukossa Mainarit löytyy viimeiseltä sijalta ja sarjataulukossakin se putosi neljänneksi 732 pistettä tamperelaisten takana. GB säilytti sarjan kakkospaikkansa, vaikka myös sen päivä oli surkea. Vain kaksi voittoa ja lauantain listan kuudes tila. GB:n oikeastaan ainoa valopilkku oli kolmas sarja, missä joukkue teki Jyrää vastaan koko kierroksen parhaan sarjan 985 Timo Raatikaisen kolmesatasen siivittämänä.

Raatikainen manasi joukkueensa heikkoa peliä:
”Kaiken kaikkiaan huono peliä, ei kukaan oikein saanut GB:n miehistä mitään. Yksi sarja tuli, jossa kaatoja oli, muuten kympin paikkaamista. Uretaanilla treba 41 vuotta sitten oli edellinen uretaani treba. Kausi on kesken, näin tällä kertaa.”

Kierroksen onnistujiin pitää lukea myös Tornados ja Juvel-Team, jotka keilasivat aiemman kauden tasoaan paremmin. Tornados voitti viisi matsiaan ollen kierroksen kolmonen ja nousi sitä myötä pykälän Jyrän ohi viidenneksi. Juvel-Team voitti kolme otteluaan ja oli kierroksen neljäs. Se ei kuitenkaan riittänyt parantamaan sijoitusta sarjataulukossa, mikä on edelleen kahdeksas. Jyrä putosi pykälällä, vaikka voitti neljä sarjaansa. Kaadetut keilat eivät riittäneet sijan pitämiseen. Porin XO oli seitsemäs lauantain tuloksissa ja pitää samaa sijaa myös sarjataulukossa.

Päivän paras sarja oli siis GB:n 985, siitä TKK jäi pisteen verran parhaallaan. TKK teki toisenkin ysisatasen, Juvel-Team myös kahdesti ja Patteri kertaalleen.

Henkilökohtaisesti kierroksen parasta peliä esitti jälleen TKK:n Petri Mannonen, jonka tulos seitsemään sarjaan oli 1602 (keskiarvo 228,9). XO:n Ari Valaranta jäi eri sataluvulle tuloksellaan 1588, kolmanneksi rullasi Patterin Ari Hilokoski, 1544 ja neljäs 220 keskiarvon ylittäjä oli TKK:n Timo Rytkönen, 1541.

Kun kausikeskiarvoon lasketaan vähintään 21 sarjaa keilanneet, kärkeä pitää Mannonen 221,6/21 sarjaan. Seuraavat ovat Mainareiden Jarmo Sinilaakso 218,3/21 ja Jyrän Marko Meriluoto 216,6/28.

Sarja jatkuu tiiviinä, sillä runkosarjan viimeinen kierros keilataan jo ensi lauantaina Porissa.