PBA Tournament of Championsista ei tullut niin menestyksekästä Osku Palermaalle, kuin kahden ensimmäisen karsintablokin perusteella näytti. Kolmas osio oli Oskulle todella vaikea ja hän jäi siinä jopa alle paritulokseen, 1179 (keskiarvo 196,5). Kolmas peli pudotti hänen yhteistuloksensa lukemaan 3868 (214,9) ja sillä hän putosi viimeisen sarjan lopuksi sijalle 28 ja siten ulos jatkopeleistä.

Oskun päivän alku oli kohtuullinen, 219. Toinen ja kolmas sarja olivat sitten perin surkeita. Kumpaankin tuli useita huonoja heittoja ja kaksi tyhjää per sarja. Tulokset olivat 176 ja 173. Kolmen sarjan tulos oli 568 (189,3). Palermaan sijoitus putosi tuossa vaiheessa kahdeksannesta tilalle 20. Eroa katkoon oli kuitenkin vielä 30 pistettä. Kaksi seuraavaa sarjaa kulki jo paremmin, mutta kumpaankaan ei tullut tuplaa pidempää jonoa ja sarjat olivat 212 ja 219. Viimeiseen sarjaan lähdettäessä Ode oli sijalla 21 ja eroa katkoon oli 19 pistettä. Sama tahti kuitenkin jatkui, ei edes tuplaa syntynyt ja ysiruutuun tullut missi 3-6-10 ryhmästä oli viimeinen niitti. Sarja antoi vain 183 pistettä ja lopulta eroa jatkopaikkaan jäi 22 pistettä.

Oskun kommentit pelin jälkeen olivat ymmärrettävästi alakuloisia:

• Ei se niin paljon huonompaa ollut. Pari huonompaa vetoa enemmän per sarja ja vähän pakottavampaa, kun kuiva oli tänään vähän erilainen. Viisi tyhjää ja 21 alle, eli selkeästi ei ollut riittävästi kaatoja. En löytänyt reaktiivilla reaktiota ja kun ei ole luottoa, niin on vaikea vaihtaa ja yritin saada toimimaan.
  • Sarjat 2-3 olin ihan pihalla, kun olivat aika erikoisesti aloittaneet, ja siinä se meni. Vikaan sarjaan tiesin, että siinä aloitti neljä uretaania ja on löysät perät. 7-8 ruutua oltiin lähellä, mutta ei tuplaa.
  • Kaiken kaikkiaan kuitenkin OK työviikko. Koskaan ei ennen tätä päivää oltu juuri ollenkaan pihalla. Tuntui että ansaitsin enemmän. Pysyin gameplanissa ja se lähes toimi. Näin käy, kun osa arvauksista ei osu. Pojat täällä on kuitenkin aika hyviä.
  • Kropassa pientä jumia on aina, ei sen piikkiin mitään laiteta.

EJ Tackett pysyi ykkösenä karsinnan loppuun saakka tuloksella 4129 (229,4). Stu Williams nousi kakkoseksi viimeisellä sarjalla, 4095. Kolmanneksi vasuroi Jesper Svensson, 4053. Viimeisenä 24 parhaan joukkoon eteni Englannin Richard Teece tuloksella 3890 (216,1).

Viimeisen päivän komeimman nousun teki Australian supertähti Jason Belmonte, joka veteli viimeiseen blokkiin 1446 (241,0) ja singahti sillä kaukaa 40 parhaan ulkopuolelta lopulta sijalle 20 ja jatkopeleihin.

Siellä jatkossa keilataan 24 sarjan round robin ja yhteensä 42 sarjan jälkeen 17 miestä kärjestä selviää televisioitaviin porraspeleihin. Kun siellä ukkoja on noinkin paljon, pelataan finaalit neljässä osassa kolmen päivän aikana. Jatkopelit alkavat torstaina Suomen aikaa aamuyöllä ja voittaja selviää sunnuntai-iltana.