Osku Palermaan pelit vuoden 2022 USBC Mastersissa ovat ohi. Viime vuonna ensimmäisen PBA-voittonsa ottanut Australian Sam Cooley keilasi aivan liian hyvin ja otti selvän voiton ja jatkopaikan tuloksin 583-474. Jotkut suomalaiset saattavat muistaa Cooleyn toistakymmentä vuotta sitten Talissa keilatuista nuorten MM-kisoista, jossa hän saalisti pronssimitalin. Homma ratkesi pitkälti ensimmäisessä sarjassa, jonka Cooley voitti 209-156. Palermaa teki vain kaksi kaatoa ja kun se yhdistetään kahteen reikään ja yhteen missiin, eipä siitä muuta tule. Kaatojen vähyys kiusasi Oskua myös toisessa sarjassa, niitä tuli vain kaksi ja se toinenkin oli kympin ylimääräisessä. Tulos oli 176. Kun vastustaja latoi ehjän sarjan lisäksi tuplan ja triplan, veti 223 tulos eroksi tasan sata pistettä. Viimeisessä sarjassa näkyi molempien miesten otteista, että peli on selvä. Palermaa sai yhdellä kaadolla ja neljällä tyhjällä 142, Cooley kolmella tyhjällä 151. Näin lopputulokset olivat 583-474 aussin hyväksi. Tuo tarkoitti sitä, että Osku saattoi liittyä Tomas Käyhkön, Jarno Lahden ja Santtu Tahvanaisen seuraan viettämään vapaata viikonloppua Las Vegasissa. Lento Suomeen lähtee maanantaina. Oden kotimatkasta en ole aivan varma, sehän vie eteläiseen Ruotsiin.
”Juu. Ei tuosta tullut mitään. 1,5 h ruokatauon jälkeen en saanut kroppaa käyntiin ollenkaan ja silloin tulee katastrofi tällaisilla kentillä. Silti karsinta oli hienoa työpeliä. ”Kauteen” (muutama viikko oli itselle) valmistautuminen kun oli täynnä esteitä, niin ihan OK reissu. Keilakunto ei ole lähelläkään 100 % vielä. Tähtäimessä on nyt Talin EM-kisat, joihin ryhdyn innolla valmistautumaan.”

Voittajien lohkossa on enää jäljellä kahdeksan miestä: Anthony Simonsen, joka löi Tom Smallwoodin 664-629, Jakob Butturff, joka hurjasteli Brady Stearnsin kumoon 741-550, Martin Larsen voittamalla Shawn Maldonadon 694-663, nuori Brent Boho, joka voitti David Krolin 576-500, DJ Archer, joka kukisti Wes Malottin kovatasoisessa matsissa 711-684, Norm Duke voitollaan 708-640 AJ Johnsonista, Parker Bohn III, joka eteni kaatamalla Brandon Novakin 689-545 ja Brad Miller kellistämällä EJ Tackettin 609-577.
Näistä kahdeksasta Simonsen, Butturff, Duke ja Bohn ovat urallaan aiemmin jo voittaneet Mastersin.

Hävinneiden lohkossa pelaajia piisaa ja joukkoa vähennetään aamuun asti Suomen aikaa.

Lauantai-iltana Suomen aikaa keilataan voittajien lohko loppuun ja siitä saadaan kaksi miestä porraspelin huipulle. Aamuyöllä ratkotaan kolme muuta finalistia.

Tulosseuranta päivitetään, vaikkakin suhteellisen hitaasti, USBC:n tulossivuilla alareunaan otsikon Results alle linkkinä Brackets.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

USBC:n Mastersin tulossivustolle