Kaksi pudotuspelikierrosta on nyt keilattu USBC Mastersissa Las Vegasissa ja 16 keilaajaa on saanut lähtöpassit kisasta. Näiden joukkoon ei kuulu Osku Palermaa, joka jatkaa kilpailua voitettuaan Bailey Mavrikin 570-516. Tuo ottelu oli aika kauheaa seurattavaa. Ensimmäisessä sarjassa mentiin seitsemän ruutua ilman yhtäkään kaatoa. Kasiruutuun Mavrik sen sitten vihdoin teki ja teki jatkoksi kolme muutakin. Mutta kolmen reiän myötä sarjaksi tuli vain 181. Palermaa ei saanut yhtäkään kaatoa ykkössarjaan ja kun pöytäkirjaan tuli kaksi isoa missiä, jäi tulokseksi 160. Huonojen ykkösheittojen myötä hukkapisteitä kertyi peräti 20. Ei toisessakaan sarjassa kaadoilla hurjasteltu. Osku teki pelin ensimmäisensä ykkösruutuun, sitten kuutoseen ja viimein kymppiin. Yhdellä tyhjällä siitä tuli 184. Mavrik jatkoi hutilointiaan, kolme tyhjää, mutta nyt ei niitä loppukaatoja tullut, vaan hän jäi tulokseen 153. Kahden sarjan jälkeen Palermaa johti peliä kymmenellä pisteellä 344-334. Kolmannessa sarjassa Oskun peli normalisoitui, kolme tuplaa ja ehjä sarja. Tulosta tuli 226 ja yhteensä 570. Mavrik paransi myös, vain yksi reikä, mutta 182 ei riittänyt ja yhteistuloksella 516 hänen Mastersinsa on ohi.

”Oli niin hankalaa, kuin luulin, niin päätin vetää suoraa ja toivoin, että kaverilla on riittävästi ongelmia. Toimi. Nyt taas fressi ja vastassa kai Cooley”. Näin on. Sam Cooley teki kasiruutuun ison reiän ja kymppiruutuun missin ja hävisi Tom Smallwoodille 631-574.

Kierroksen komeimman pelin keilasi Jakob Butturff, joka kepitti urakalla Nick Krumlin voittajien lohkossa pistein 791-607. Ensimmäiseen sarjaan Jakob lämmitteli 203. Toisen hän alkoi 11 kaadolla, viimeisellä jäi ohuesta lyönnistä 3-9 kuvio, siis 298. Viimeiseen Butturff löi ensin paikon ja sitten 11 kaatoa jonoon, 290. Kruml varmaan tarvitsi jonkun taluttamaan hänet pois radoilta, sen verran kova pyöritys oli.

Tulosseuranta päivitetään, vaikkakin suhteellisen hitaasti, USBC:n tulossivuilla alareunaan otsikon Results alle linkkinä Brackets.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

USBC:n Mastersin tulossivuille