Parakeilailuvaliokunnan kuulumisia 9.2.2021

Parakeilailuvaliokunta 8.2.2021 pidetyssä kokouksessa peruutti Parakeilacupin maaliskuun kisat
13.3.2021 Tampereen osakilpailun ja joukkue-SM sekä 27.3.2021 Oulun osakilpailun.

Joukkue-SM siirretään pidettäväksi joko 17.4.2021 Porin tai 4.-5.6.2021 Järvenpään cupin yhteyteen.

Perusteluna SKL:n suositus: ”Valtakunnansarjat kaikilla tasoilla joudutaan laittamaan tauolle helmi- ja maaliskuun ajaksi. Edellä mainittuihin kilpailuihin tehtiin muutoksia, koska niiden osalta keilaajat joutuvat liikkumaan ympäri Suomen, eikä niiden järjestäminen ole sen takia turvallista. Kilpailutoimintaa pystytään kuitenkin jatkamaan paikallisesti rajoituksia noudattaen. Kaikki edellä mainitut muutokset SKL:n hallitus teki yksimielisesti.”

Parakeilailuvaliokuntaan uutena jäsenenä kutsuttiin Leena Yrjänäinen, TSN.

Parakeilailuvaliokunnan kuulumisia 8.1.2021

Parakeilailuvaliokunta kokoontui 7.1.2021 ja teki päätöksen Turun Parakeilacupin osakilpailun peruuttamisesta. Varsinais-Suomen koronarajoituksia on jo jatkettu 24. tammikuuta saakka, eikä varmuutta niiden päättymisestä ole vielä silloin. Valiokunta katsoo, että on selkeämpää perua osakilpailu ja keskittyä Tampereella olevaan osakilpailuun ja sen yhteydessä pidettäviin joukkue SM-kilpailuihin. Turku tulee olemaan ensisijalla ensikauden kalenteria suunniteltaessa, mikäli he osakilpailua hakevat.

Parakeilaajien kilpailukalenteri:

13.3.2021    Tampere, parakeilacup ja joukkue SM-kilpailut

27.3.2021    Oulu, parakeilacup

16.-17.4.2021    Pori, parakeilacup

15-16.5.2021     Seinäjoki, henkilökohtainen- ja parikilpailun SM

4.-5.6.2021    Järvenpää, parakeilacup päätösosakilpailu

Parakeilailuvaliokunta kokoontuu säännöllisesti keskustelemaan valiokunnan alaisista asioista ja valiokunnalle voi esittää kysymyksiä, tehdä ehdotuksia ja antaa palautetta sähköpostilla osoitteeseen parakeilailu@keilailu.fi
— 

Parakeilailuvaliokunnan kuulumisia 30.12.2020

Parakeilailuvaliokunnalta on toivottu näkyvämpää viestintää ja jatkossa valiokunnan kokouksista tullaan julkaisemaan tällainen lyhyt tiedote ajankohtaisista kuulumisista. Myös parakeilailun uutisointi tulee jatkossa olemaan myös Keilailu.fi-sivujen etusivulla.

Valitettavasti koronapandemian tilanne ei ole parantunut riittävästi ja 16.1. pidettäväksi suunniteltu Oulun Parakeilacup osakilpailu perutaan ja järjestäjälle tarjotaan mahdollisuutta järjestää uusi kilpailu 27.3. Samalla valiokunta päätti tarjota joulukuussa samasta syystä peruuntuneelle Järvenpään osakilpailulle uutta ajankohtaa kesäkuulle 4-5.6. Muut osakilpailut säilyvät tällä hetkellä omilla paikoillaan, mutta tilannetta tarkistetaan seuraavan kerran tammikuun alkupuolella.

Lyhyesti Parakeilacupista. Parakeilacup on näkövammaisille, kehitysvammaisille, liikuntavammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissä oleville suunnattu keilakilpailu. Kilpailijat on jaettu eri luokkiin keilatasonsa mukaisesti ja mukaan mahtuu myös uusia keilaajia.

Parakeilacupin seuraavat osakilpailut:

6.2. Turku

13.3. Tampere

27.3. Oulu

16.-17.4. Pori

4.-5.6. Järvenpää

Lisäksi kilpailukalenterissa on parakeilailun SM kilpailut Seinäjoella 15.-16.5.

Myös siirretyn Brunswick Ballmaster Open kilpailun yhteyteen on suunnitteilla Parachallenge kilpailu, joka olisi tällä kertaa kaikille halukkaille avoin kilpailu. Tästä kilpailun järjestäjä tiedottaa lähempänä, kun kilpailun ajankohta on selvillä.

Näkövammaisten maajoukkueen tilanteesta. Valmentaja Toni Toivonen valitsee maajoukkueryhmän ja ryhmäläisille lähetetään lähiaikoina tiedote toiminnasta. Kansainvälisiä arvokilpailuita ei ole vuodelle 2021 kalenterissa. Tämä johtunee osittain myös vallitsevasta pandemiasta, mutta tilanne voi vielä muuttua kansainvälisen tilanteen parantuessa. Toivotaan ainakin näin. Seuraava varmistettu kilpailu on IBSA World Games kilpailut Birminghamissa vuonna 2023.

Parakeilailuvaliokunta kokoontuu säännöllisesti keskustelemaan valiokunnan alaisista asioista ja valiokunnalle voi esittää kysymyksiä, tehdä ehdotuksia ja antaa palautetta sähköpostilla osoitteeseen parakeilailu@keilailu.fi