Talven PBA-kauden aikana keilaajat ovat menestyksensä perusteella ansainneet sijoituspisteitä ja heidät on niiden perusteella laitettu paremmuusjärjestykseen. 16 parasta miestä on päässyt mukaan kauden lopettavaan PBA Playoffsiin, jonka alkuvaiheet keilataan tänä vuonna Kegel Training Centerissa Floridan Lake Walesissa. Radanhoitona käytetään legenda Don Carterin mukaan nimettyä 39 jalkaa, vajaat 12 metriä, pitkää, tai oikeastaan lyhyenpuoleista hoitoa.

Pelitapana on mies miestä vastaan kahden sarjan otteluin. Sarjavoitosta saa yhden pisteen, kahdella pisteellä voittaa matsin. Jos pisteet kahden sarjan jälkeen ovat tasan 1-1, keilataan yhdeksännen ja kymmenennen ruudun uusinta, jonka voittaja menee jatkoon. Hävinneen kisa on ohi.

Ensimmäisessä kohtasivat ykkössijoitettu Jason Belmonte ja viimeisenä mukaan päässyt Bill ”Real Deal” O’Neill. Miehet ovat hyviä ystäviä ja huonetovereita, mikä ei tietenkään radoilla näy, kun rahasta kilpaillaan. Ja rahaa on tiedossa, Playoffsin voittaja tienaa sata tonnia. O’Neill otti ensimmäisen sarjan, kun Belmolla oli ongelmia seiskakeilan kanssa. Se seisoi hänellä neljä kertaa, kun O’Neill voitti tuloksin 247-227.

Toisen sarjan O’Neill hävisi jo heti alussa. Hän teki toiseen ruutuun reiän ja veti vielä viidennessä ohi kympistä. Belmonte vaihtoi uretaanipallosta reaktiiviin ja hoiteli toisen sarjan selvästi 258-213. Tilanne oli tasan 1-1 ja voitosta uusittiin.
O’Neill aloitti kaadolla. Niin myös Belmo, joka teki myös toisen. Ylimääräinen heitto karkasi vajaaksi ja jätti 2-8 keilat ja aussi kiroili heittonsa perään. Uusinnan tulos oli hänellä 48. Bill teki tuplan ja triplan ja otti voiton 59 pisteellä. Näin kilpailun ykkösmies putosi pelistä heti alussa.

Toisen ottelun hahmot olivat Sean Rash sijalla kahdeksan ja puolustava mestari Kyle Troup sijalta yhdeksän. Tämä ottelu oli yhtä maalia koko ajan. Selkävamman jälkeen radoille palannut Rash ei saanut hommaa haltuun oikein missään vaiheessa, kun taas Troup paukutti kaatoja kaatojen perään. Ensimmäisen sarjan hän aloitti seitsemällä kaadolla ja voitti 266-218.

Toisessa sarjassa Troupin kaatojono oli kuusi alusta. Sitten hänelle jäivät keilat 2 ja 8, joista hän teki missin. Tämä avasi vielä mahdollisuuden Rashille, mutta neljän kaadon jälkeen hän lipsautti 1-2-4-10 kuvan, jota ei edes yrittänyt paikata. Troup teki taas 266, Rashin pisteet jäivät 195:een ja ottelu päättyi 2-0.

Illan kolmas ottelu keilattiin neljänneksi sijoitetun englantilaisen Dom Barrettin ja ensikertalaisen vasurin Packy Hanrahanin, sijalta 13, kesken. Barrett omisti radat ensimmäisessä sarjassa. Kaato, kolmen keilan paikko ja kymmenen kaatoa oli Domin aloitus. Hän voitti ensimmäisen sarjan 280-226. Toisessa homma meni sekaisin. Barrett teki toiseen ruutuun stereoreiän, josta tuli tyhjä. Puolisarjasta alkanut seitsemän kaadon rivi antoi 233, mutta se ei piisannut Hanrahanille, joka triplan ja neljän jonon avulla vei ottelun uusintaan.
Sen Barrett aloitti kaadolla, Hanrahan teki kaksi paikkoa ja jäi 38 pisteeseen. Dom teki toisen kaadon ja eteni toiselle kierrokselle.

Illan lopuksi radoille astelivat pistelistan viides Kris Prather ja 12. Brad Miller. Prather aloitti viidellä kaadolla, joista viimeinen tuli ylipuolelta. Miller sai aikaiseksi triplan ja oli 21 pistettä perässä. Prather jäi odottelemaan kaveria tekemällä kaksi reikää, 4-9 ja 4-6. Miller kuittasi seiska-kympillä. Kahdeksannessa ruudussa Prather johti viidellä pisteellä. Ja sen verran hän myös voitti, kumpikaan mies ei saanut enää tuplaa ja sarja päättyi 210-205.

Toinen sarja eteni tasaisena, molemmilla miehillä oli tripla kahdeksanteen ruutuun mennessä. Prather kehitti vielä tuplan, johon Miller vastasi heittämällä ohi ykkösestä ja tekemällä missin. Pratherin kaato ysiruutuun oli sinetti ja kymppiruutu hoidettiin sitten vain pois alta. Vuoden 2019 kilpailun voittaja Kris Prather voitti sarjan 259-214 ja etenee toiselle kierrokselle pistein 2-0.

Lisää ykköskierroksen otteluita nähdään seuraavana viikonloppuna. Voittaja on selvillä toukokuun alussa.