Seniorien valtakunnansarjan mestaruus ratkottiin uusinnan kautta. GB voitti seniorien mestaruussarjan finaalisarja TKK:ta vastaan 821-803. Sääntöjen mukaan sarjaykkösen hävitessä keilataan toinen sarja, jonka voittaja on seniorimestari.

Ensimmäisessä sarjassa GB aloitti paremmin ja johti kolme ensimmäistä ruutua. Neljännessä TKK otti johdon Timo Rytkösen tuplan ja Mika Lahden triplan avulla. Kuudenteen Lahden pötkö katkesi ja Raatikaisen veljekset Timo ja Teemu nostivat GB:n 20 pisteen johtoon. Seiskassa tuli reikiä Timo Raatikainen teki 4-6-7 ja Petri Mannonen sarjan toisen 7-10. Teemun triplan myötä ero kasvoi 30 pisteeseen. Yhdeksänteen ruutuun Kai Virtaselle jäi viiden keilan ryhmä, joka jäi paikkaamatta. Heti perään Rytkönen tasoitti klipillä 3-6 keiloista. Mannosen tuplalla ero kaventui yhdeksään pisteeseen ennen viimeistä ruutua.

Timo Raatikainen tuplasi, mutta Virtanen jätti 2-7 reiän paikkamatta. Jouko Kuossari teki tuplan ja kun Mannosen heitto meni paksuksi ja jätti keilat 6 ja 10, jäi voitto GB:lle 18 pisteellä 821-803 ja edessä oli toinen sarja.
Ensimmäisen sarjan haka oli Teemu Raatikainen tuloksellaan 232, TKK:n parasta tahtia piti Lahti 223.

Toisen sarjan ensimmäisessä ruudussa TKK pääsi heti etumatkalle, kun Virtaselle jäi paikkaamaton reikä. Rytkönen jätti ämpärin paikkaamatta, mutta Lahti ja Mannonen kuittasivat sen tuplillaan. Mannonen teki kolmannen kaatonsa ja Teemu Raatikainen piti eron ennallaan 12 pisteessä ylipuolelta tulleella tuplallaan. Neljänteen tuli GB:n tehohetki, Molemmat Raatikaiset ja Virtanen tekivät peräkkäiskaadot ja GB nousi johtoon kymmenellä pisteellä. Viidenteen ero kasvoi kymmenellä veljesten kaadoilla. Kuudennessa suunta kääntyi, Mannonen teki tuplan ja Teemu heitti kymppikeilasta ohi, TKK nousi pisteellä johtoon. Heti seuraavalla heitolla Petri Keituri silpaisi ohi kympistä, Virtanen teki tuplan ja Mannonen kolmantensa. GB johti taas, nyt 13 pisteellä. Kasiruutuun Virtanen teki kolmannen kaatonsa ja Kuossari tuplan. Mannonen jatkoi kaatamista ja ero oli 11 pistettä. Ysiin molemmat gladiaattorit, Virtanen ja Mannonen kaatoivat, irtopisteillä ero kaventui seitsemään GB:n johtaessa.

Kymppiruudussa molemmat aloittajat, Keituri ja Timo Raatikainen kaatoivat kahdesti, ero kaventui kahteen pisteeseen. Virtanen teki kolme kaatoa, Rytkönen tuplan, seuraavalla heitolla jäi imuysi taskusta. GB:n johto oli yhdeksän pistettä. Kuossari teki tuplan, Lahti kaadon ylipuolelta, mutta hän ei saanut toista ja GB:n johto venyi 16 pisteeseen ankkurien astuessa radalle. Raatikainen heitti ensin, pallo karkasi liikaa oikealle ja pystyyn jäi oikeakätiselle käytännössä paikkaamaton reikä 2-8-10. Hän otti pakolliset kaksi keilaa pois ja GB:n sarjaksi tuli 878. Mannonen oli ratkaisun paikassa ja ratkaisun hän teki. Pallo syvälle pesään ja kuudes kaato. Kotiyleisö hurrasi ja Mane tuuletti. Ylimääräinen heitto kuitenkin aiheutti vielä sydämentykytystä yleisössä, ei Mannosessa. Heitto meni nokkaan ja seisomaan jäi ikävä kuva 3-6-9-10. Kolme piti ottaa pois voittoon, kahdella olisi tullut uusinta. Jälkikäteen kysyessäni Mannonen sanoi, että hän tiesi pystyvänsä ottamaan vähintään kolme pois, hän otti kaikki neljä. Toinen perättäinen seniorien valtakunnansarjan mestaruus annettiin TKK:lle pistein 880-878. Mannosen tulos oli 263, mikä oli finaalien paras. Virtasen 248 oli puolestaan GB:n paras.

 

Mannonen kertoili mitalienjaon jälkeen, että ratapari oli kovin erilainen ja se aiheutti päänvaivaa molemmille joukkueille molemmissa sarjoissa.

”Lopussa molemmat joukkueet löysivät peli-idean ja pelasivat hyvin. Varsinkin lopussa peli kulki. Tällä kertaa se meni näin, olisi voinut mennä toisinkin päin. Tiukkaa peliä on aina kivampi pelata, kuin sellaista, joka ratkeaa aikaisin.
Kautta on vielä jäljellä Porin SM-kilpailut, sinne tietysti lähdetään. Ehkä joitain paikallisia kisoja, mutta kohta on tämä kausi paketissa”, Mannonen jutusteli.

Mitalienjaon suoritti Suomen Keilailuliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Tuija Hiltunen.

 

Pekka Korpi

Ensimmäinen finaalisarja

Toinen finaalisarja