PBA kiertueen toiseksi viimeinen kilpailu lähestyy huipennustaan. PBA Playoffsin puolivälierien toiset kaksi ottelua keilattiin Kegelin harjoituskeskuksessa Lake Walesissa, Floridassa. Radoille oli jälleen lanattu 39 jalan mittainen Don Carterin mukaan nimetty hoito. Pelitapana oli, kuten ennen ja loppuun saakka, kahden sarjan kisana kahteen pisteeseen. Voitetusta sarjasta keilaaja sai pisteen ja tilanne 1-1 ratkaistiin kahden ruudun katkaisupelillä. Ja tähän ratkaisuun jouduttiin turvautumaan päivän molemmissa otteluissa.

Ensimmäisenä radoille nousivat AJ Johnson ja Shawn Maldonado. Johnson ei ole vielä yhtään PBA-kisaa voittanut, Maldonadolla voittoja on kaksi, viime vuodelta molemmat. Maldie loukkasi selkänsä viikko sitten, eikä se ollut aivan kunnossa vieläkään. Hänen heittonsa ei ole normaalistikaan kovin sujuvan näköistä, nyt se oli kovin kankeaa.
Ensimmäisessä sarjassa molemmat miehet aloittivat uretaanipalloilla kakkosnuolen tienoilta. Maldonado keilaa kahdella kädellä, Johnson yhdellä, molempien miesten kierrosluku on samoilla huittelihlla, vajaassa viidessä sadassa. Maldie teki triplan sarjan alkupuolella ja johti viidenteen ruutuun mentäessä 23 pisteellä. Johnsonilla oli ongelmia nurkkien kanssa ja hän vaihtoi palloa ja pelilinjaa reaktiiviin ja nelosnuoleen kuudenteen ruutuun ja teki sen myötä neljä kaatoa. Tuo riitti lopulta yhden pisteen voittoon 226-225. Toista sarjaa hallitsi Maldonado kahdella neljän kaadon jonollaan, joiden voimalla hän otti sarjavoiton 258-225 ja vei matsin jatkoruutuihin.
Johnson valitsi aloituksen ja teki vasemmalla radalla kaadon. Maldonadolle jäi aavistuksen paksusta heitosta seiskakeila ja toisen ruudun kaadon myötä hän sai tulokseksi 40. Johnson latasi tanakan tuplan ja voiton varmistuttua kävi halaamassa vaimoaan katsomossa. Sitten hän teki vielä yhden kaadon, voitto ja jatkopaikka tuli pisteillä 59. Pelin ratkettua miehet kaulailivat pitkään ja puhuivat jotain, mistä ei tv-lähetyksestä selvää saanut.

Päivän toisessa ottelussa kohtasivat Hall of Fameen jo valittu 43-vuotias Tommy Jones ja ruotsalaisnuorukainen Jesper Svensson. Jeppe oli 10-vuotias Tommyn voittaessa ensimmäisen majorinsa. Molemmat miehet keilasivat uretaanipalloilla kakkosmerkin tienovilta, Tommy yhdellä kädellä perinteisellä tekniikalla oikealta puolelta ja Jeppe vasurilla kahdella kädellä. Svenssonin kierroslukua, karvan vaille 600, kehutaan PBA-kiertueen korkeimmaksi. Jonesin tapa laittaa ensin peukalo pallon reikään ja vasta sitten nimetön- ja keskisormi on normaalista poikkeava. Me tavan tallaajat teemme sen päinvastaisessa järjestyksessä.
Ensimmäisen sarjan aloitti paremmin Svensson, joka sai aikaiseksi triplan Jonesin tuplaa vastaan puoliväliin mennessä. Sitten Svenssonilla alkoi tökkiä oikeanpuoleinen rata, kaksi kuutospaikkoa peräkkäin. Jones aloitti seitsemännestä ruudusta kaatojonon, jonka hän vei loppuun saakka, kuusi ruksia ja sitä myötä tuhannen dollarin palkinto panimo Pabstilta, Six Pack. Svenssonilla oli mahdollisuutensa, mutta oikealla radalla neljän paksun osuman jälkeen hänen heittonsa jäi aivastuksen vajaaksi jättäen seiskan pystyyn ja siten Jones voitti sarjan 249-218.
Toista sarjaa Svensson vei alusta alkaen. Siihen hän teki yhdeksän kaatoa alusta alkaen ja matkalla kirjasi myös Pabstin Six Packin. Kymppiruudun avausheitto jäi vähän vajaaksi ja jätti kympin pystyyn. Sarjavoitto hänelle 279-236 ja edettiin ratkaisuruutuihin.

Jones valitsi Svenssonin alkamaan ja tämä teki tukevan kaadon. Jones vastasi hyvällä kaadolla. Toisella heitolla kaikki keilat kaatuivat, mutta seiskan kellistyminen oli kovin hidas. Kolmas kaato tuli viuhuvan talonmiehen avustuksella, joka kaatoi lyönnistä jääneen kymppikeilan. Neljännessä kaadossa seiska kaatui jälleen todella hitaasti, mutta lisäruutujen tulos oli täydet 60. Svenssonilta vaadittiin kolme kaatoa, mutta jo ensimmäinen heitto jätti kymppikeilan pystyyn ja homma oli sitä myötä selvä. Jones etenee välierään, jossa hän kohtaa AJ Johnsonin.

PBA Playoffsien välierät keilataan äitienpäivänä ja niissä kohtaavat Kris Prather ja Kyle Troup sekä Johnson ja Jones.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

PBA:n sivuille