PBA:n kauden huipentumaksi voidaan kutsua Super Slam Cupia, jossa mukana ovat vuoden kaikkien majoreiden voittajat: EJ Tackett, Jason Belmonte, Anthony Simonsen ja Kevin McCune. Kun Tackett voitti kaksi majoria, viisikon täydentää Jakob Butturff, joka sijoittui parhaiten tuossa Tackettin voittamassa toisessa kisassa.

Kilpailu keilataan Bowlero Jupiter-hallissa Jupiterin kaupungissa keskisessä Floridassa. Radanhoito on kaksijakoinen, kuten isoissa kisoissa nykyisin tapana on. Vasemmanpuoleiselle radalle on lanattu 46-jalan mittainen Johnny Petraglian mukaan nimetty keli ja oikealla on Del Ballardilta nimensä saanut 36-jalkaa pitkä hoito.

Lauantain keilailun tarkoituksena oli laittaa miehet järjestykseen sunnuntain porraspeliä varten. Toisin, kuin viikko sitten kerroin, sarjoja keilattiin vain kaksi, ja aika erikoisella tavalla. Ensin kaikki viisi miestä pelasivat yhdessä yhden sarjan ja sen paras sai valita kuinka monentena hän keilaa toisen sarjan. Se nimittäin pelattiin soolona, yksi mies kerrallaan.

Ensimmäisessä sarjassa ei paljoa paikattu, tulokset olivat hulppeita. Tackettille jäi kerran 3-6-10, siitä paikko ja kymppiruudun ylimääräisellä jäi yksi keila. Kymmenen kaadon avulla sarjaksi tuli 276. Johtopaikka ja hän valitsi ensimmäisen vuoron. Toisen vuoron vei Belmonte, joka teki 258. Butturffin 246 antoi kolmannen vuoron ja neljännen vei McCune sarjallaan 244. Simonsen jäi pahnan pohjimmaiseksi 236:lla. Syy siihen, että kaikki halusivat keilata mahdollisimman aikaisin, oli että radat hoidettiin jokaisen sarjan jälkeen, eli kaikilla oli alla tuoreet radat. Noin monta hoitoa noin tiuhaan yleensä aiheuttaa sen, että kelistä tulee hieman tiukempi ja hankalampi. Se myös näkyi tuloksissa. Kun ensimmäisen sarjan keskiarvo viidellä miehellä oli 252, toisessa sarjassa se oli vain 233. Osaltaan tulostason laskemiseen vaikutti myös yksin keilaaminen, siihen kaverit eivät ole kilpailumielessä tottuneet.

Tackettin toinen sarja alkoi kangerrellen, vain kaksi kaatoa kuuteen ruutuun, toki paikkoja muut. Kaksi kolmen keilan ryhmää ja kaksi kymppiä. Sitten löytyi juoni ja loppuun EJ paukutti neljä kaatoa. Kympin ylimääräisellä jäi taas kymppi ja sarjan 225 myötä yhteistulokseksi tuli 501.
”Yksin keilaaminen on outoa, todella erilainen ympäristö. Saa nähdä riittäkö tuo”, kommentoi EJ Kimberly Presslerille sarjansa jälkeen.

Belmonte teki hänkin kaksi paikkoa alkusarjaan, mutta neljännestä alkoi kaataminen. Jason keilasi huomattavasti Tackettia hitaammin, kerran hän jopa istahti ruutujen välillä, pyydettyään saada uuden patterin. Rauhallinen tahti sopi Belmolle, hän kaatoi neljä kertaa jonoon. Kasiruutuun lävähti kymppikeila ja paikon jälkeen hänen piti tehdä kolme ruksia lisää ohittaakseen EJ:n. Seuraava heitto oikealla radalla oli pahasti vajaa, mutta hissukseen kaikki pulikat nurin menivät, seiskaa piti vähän odotella. Sitten neljä tanakkaa kaatoa, sarjaksi tuli 248 ja yhteensä 506 antoi johtopaikan.
”Olen pettynyt kasiruudun kymppiin, heitin sen hyvin, mutta olen tyytyväinen, että pystyin kaatamaan loput ja ohittamaan EJ:n”, oli Belmon kommentti.

Butturff oli epävireessä viikko sitten loppuottelussa ja niin oli nytkin. Hän heitti molempia ratoja uretaanipallolla, samanmerkkisellä, mutta eri tavalla poratulla. Viiteen ruutuun syntyi kaksi seiskapaikkoa, kaksi irtokaatoa ja yksi kuutoskeilan paikko. Sitten jäi 6-8 reikä ja kaadon jälkeen taas vasemmalla radalla toinen tyhjä 2-4-6-7 himmelistä. Lopputriplalla hän hinasi sarjaksi 190 ja sai yhteensä 436.

McCune aloitti rajusti, kolme tanakkaa kaatoa, sitten oikealla radalla kymppipaikko. Jatkoksi mies paukutti viisi kertaa kaikki pois. Kymppiruutuun lipsahti huonompi heitto ja pystyyn jääneiden nelos- ja kasikeilojen paikon myötä kärki karkasi. Sarjasta tuli 257 ja yhteistulosta 501. Se oli sama kuin Tackettilla, mutta nyt ei uusintaa pelattu. EJ sijoittui korkeammalle, koska hänellä on kauden mittaan enemmän major-kisojen pisteitä.

Simonsenilta vaadittiin tosi isoa sarjaa, mutta siihen hän ei tällä kertaa pystynyt. Kaksi paikkoa, kaato ja kolmas paikko jo tiesivät kolmen kärkisijan karkaamista. Triplan päälle tullut 7-10 veti neljännenkin sijan tiukoille. Simo teki loppuun kaadon, paikkasi seiskan ja hänen piti ottaa kahdeksan keilaa pois ollakseen neljäs. Kuusi vain lähti, 199 ja yhteensä 435. Mies huikkasi heittonsa jälkeen: ”En välitä radan valinnasta!”

Sunnuntaina klo 21 Suomen aikaa ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Butturff ja Simonsen, sitten ovat vuorossa McCune, Tackett ja loppuottelussa Belmonte.