Ohion Akronissa, tai oikeammin sen esikapupungissa Fairlawnissa on käynnissä Tournament of Champions, johon osallistumisoikeus on vain keilaajilla, jotka ovat voittaneet PBA:n turnauksen. Kilpailun aloitti 62 keilaajaa, mutta karsinnassa kolme kaveria jätti homman kesken, 18 sarjan tulokset saatiin 59 pelaajalle. Hännänhuippuna on 1950-60 lukujen mahtimies Carmen Salvino, jolla ikää on kunnioitettavat 87 vuotta. Sen perusteella hänen keskiarvonsa 150,8 on ymmärrettävissä.

62 keilaajaa aloitti karsinnan eilen pelaamalla kaksi kuuden sarjan blokkia ja kolmas keilattiin tänä iltana Suomen aikaa. 18 sarjan jälkeen 24 parasta jatkaa peliään täydellä round robinilla, 42 sarjan perusteella viisi etenee sitten porraspeliin sunnuntaina ja maanantain välisenä yönä.

Kärjessä rullaa Anthony Simonsen, joka on 411 päälle paritahdin, eli keskiarvolla 222,8. Don Johnsonin nimeä kantava 40 jalkaa pitkä hoito on ilmeisen hankala, sillä tulostaso ei ole noussut pilviin. Kakkosena menee Puerto Ricon Christian Azcona tuloksella 2954, joka antaa keskiarvoksi 219,7. Kolme pistettä Azconasta jääneenä on AJ Johnson.

Karsintarajaksi muodostui Australian Jason Belmonten 3753 (208,5) Belmo tekaisi viimeiseen sarjaansa 236, jolla hän nousi juuri ne tarvittavat muutaman sijan ja pääsi mukaan round robiniin.

Osku Palermaa keikkui koko karsinnan ajan aivan jatkopaikan tuntumassa. Ensimmäisen blokin jälkeen hän oli sisällä sijalla 21. Toisella hän vajosi riville 30 ja vielä viimeisen blokin puolivaiheilla eroa jatkorajalle oli parikymmentä pistettä ja Belmonte oli reilusti takana. Loppu ei sitten sujunutkaan ja kolme viimeistä sarjaa antoivat 185, 204 ja 182, joilla hän sai blokkiin 1210 ja jäi sijalle 33. Eroa jatkopaikkaan tuli lopulta 79 pistettä.

  • Keli oli kovin vaikea ja rataparit myös hieman erilaisia keskenään. Porukka heitteli vähän sieltä sun täältä, mikä tekee ratapareista vielä erilaisemmat, Palermaa jutteli pelin jälkeen.
  • Suora peli oli aika hyvää itseltä, mutta kierteellä pelaaminen ei onnistunut. Pieni ahaa-hetki oli ja lopussa sentään hieman parempaa peliä fyysisesti, hän jatkoi.
  • Siinä siten pelin jälkeen jäin treenaamaan pari tuntia. Nyt sitten hieman lepoa ja treeniä niin hallilla kuin salillakin ja valmiiksi ensi viikkoa varten, Osku päätti.

 

PBA:n sivuille

Pekka Korpi