Tällä kertaa kaikki kolme lohkoa keilasivat vain yksinkertaisen kierroksen oman lohkonsa sisällä, siis viisi ottelua. Ykköslohko mitteli paremmuudesta Porissa ja siellä parasta tahtia piti kotijoukkue RC kolmella voitollaan. Samaan voittomäärään pääsivät myös Eura GS ja lohkoa johtanut Jyväskylän JBC. Näistä kolmesta joukkueesta parasta tahtia keilasi RC, keskiarvolla 637. GS ja JBC jäivät keskiarvossa kymmenkunta pistettä ja kokonaistuloksessa 58 ja 52 pistettä. TKK, FoBK ja Drott voittivat kukin kaksi matsiaan ja jäivät RC:stä parisataa pistettä.

JBC säilytti lohkojohtonsa ennen RC:tä 281 pisteellä. Kun jäljellä on vain yksi kierros, on jyväskyläläisten johtoasema vakuuttava, mutta ei ehdoton. RC voi vielä ylettää kärkeen, mutta kolmantena oleva FoBK on jo liian kaukana, kun eroa on 464 pistettä.

Parhaan puhtaan tuloksen latoi RC:n Kalevi Estola, jonka keskiarvo oli 216, tasoituksin 1150, eli keskiarvo 230. Toiseksi puhtaalla rullasi Jyväskylän Heikki Hermaala, joka sai aikaiseksi 209,6. Viiden pisteen tasoituksin siitä tuli 1073. Tasoituksin tuota paremmin keilasi moni kaveri, Tauno Sved sai 1090, Kauno Mäkelä 1090 ja Antti Toivola 1085.

 

Kakkoslohko keilasi Lohjalla, missä eniten pisteitä keräsi sarjan hännänhuippu Ratas Turusta. Se voitti neljä otteluaan viidestä ja keilasi myös parasta tahtia, keskiarvolla 652,4. Toiseksi tehokkain oli Tornadon Helsingistä, mutta kun voittoja tuli vain kolme, syntyi eroa Rataksen hyväksi 128 pistettä. Toinen helsinkiläisjoukkue, HVV, voitti myös neljä peliään, mutta keskiarvolla 622, se jäi myös Tornadoksen taakse 152 pisteen erolla kärkeen. Jackpot, Ha-Hy ja kotijoukkue RäMe jäivät kauemmas. Lohkon sarjatilanne meni kunnolla sekaisin. Kärkijoukkue RäMe putosi kolmanneksi ja mahdollisesti jo ulos loppupeleistä. Tornadon nousi ykköseksi ja repi eroa Keravan Jackpotiin 178 pistettä. Tuo ero on suuri, mutta ei ratkaiseva. Ha-Hy, HVV ja Ratas ovat pudonneet kärkikuvioista ja taistelevat putoamista vastaan.

Henkilökohtaisesta Rataksen Kalevi Kautonen ja Jouko Reunamo saivat tasoituksin päälle 220 keskiarvon, tulokset olivat 1120 ja 1101. HVV:n Kari Komulainen löi tulosta 1099. Parhaan puhtaan tuloksen taituroi Tornadoksen Tapani Peltola, keskiarvolla 213,4.

 

Riihimäellä keilatun kolmoslohkon kierroksen kärkikaksikkona olivat samat joukkueet, jotka johtavat myös sarjataulukkoa. Kuopion Rojjaas voitti neljä matsiaan ja kotijoukkue TaKu kolme. Kierroksella nämä saivat eroa 143 pistettä ja noilla lukemilla Rojjaas nousi piikkiin ohi TaKun 56 pisteellä. Helsinkiläinen Boltsi-72 jäi kierroksella neljänneksi kahdella voitollaan ja kolmannen sijan ero kärkeen on jo 267 pistettä. Eihän tuo mahdoton ole, mutta runsaasti kuitenkin. Lahden Falcons, Savonlinnan Purilaat ovat jääneet jo kauas ja Kuopion Tiimi on valmis lähtöön sarjaa alemmas.

Tasoituksin kolme pelaajaa keilasi päälle 220 tahtia. Pekka Tiironkoski Rojjaaksesta sai 1144, TaKun Jukka Salonen 1134 ja Rojjaaksen Risto Kyttä 1127. Salosen puhdas keskiarvo 221,8 oli porukan paras.

 

Runkosarjan viimeinen kierros keilataan maaliskuun viidentenä päivänä. Kaikki lohkot keilaavat jälleen lohkon sisäise kierroksen, eli viisi ottelua. Ykköslohko matkaa Euraan, kakkonen Taliin ja kolmonen Varkauteen. Kunkin lohkon kaksi parasta etenee kuuden joukkueen finaaliin ja kaksi heikointa putoaa ykkössarjaan.

 

Sarjatilanteet

Pekka Korpi