USA:n ammattilaiskiertue PBA palaa tauolta rytinällä. Vuoden 2021 aloittaa PBA Players Championship, jossa on aiemmin kokematon pelimuoto ja huippusuuri palkintopotti, miljoona dollaria.

Kilpailun karsinta pelataan viidellä eri paikkakunnalla, joihin osallistua saavat kaikki PBA:n jäsenet. Pelipaikat on määrätty maantieteellisin perustein. Eurooppalaiset keilaajat kisaavat alkupelinsä Eteläisen Alueen mukana Floridan Tampassa.

Kaikkien alkukisojen ohjelma on neljä seitsemän sarjan kisaa neljällä eri olosuhteella, Viper 36 jalkaa, Bear 41, Chameleon 39 ja Shark 48 jalkaa pitkä. Näiden 28 sarjan jälkeen kunkin alueen viisi parasta pääsee porraspeleihin, joista voittajat etenevät sitten lopulliseen valtakunnalliseen finaaliin ratkomaan pääpotin voittajaa. Ja tuota pääpottia todella kannattaa tavoitella, sillä se on 250 000 dollaria. Vastaava summa oli edellisen kerran jaossa vuoden 2011 Tournament of Championsissa. Silloin ison rahan voitti muuan Mika Koivuniemi.

Osku Palermaa kertoi äsken, että hän ei kilpailuun osallistu koronatilanteen vaikeuksien takia. Myös Yhdysvaltain poliittinen epävarmuus vaikutti päätökseen, eikä Oden olkapääkään ole parhaassa mahdollisessa kunnossa pitkää kisaa varten. Tämänhetkinen erikoinen tilanne on vaikuttanut myös muiden eurooppalaisten pelaajien osanottoon. Osanottajalistoilta löytyy vain kuuden pelaajan nimet vanhalta mantereelta.

Alkukilpailut keilataan tänä viikonloppuna. Paikalliset finaalit keilataan 23.–26. tammikuuta Floridan Jupiterissa ja ne televisioidaan vuorotellen viikon välein. Lopullinen valtakunnallinen finaali pelataan helmikuun 21. päivänä.

Kilpailua voi seurata kattavasti FloBowlingin maksullisilta sivuilta.

 

Pekka Korpi

PBA:n sivuille

FloBowlingin sivuille