PBA:n käynnissä oleva kevätaikataulu muuttuu rajusti koronaviruksen takia. Jo aiemmin oli ilmoitettu, että World Series of Bowlingin finaalit keilattaisiin ilman yleisöä. Nyt on kuitenkin tehty vielä rajumpia päätöksiä.

Tälle viikonlopulle aikataulutetut eläinkisojen (Cheetah, Chameleon ja Scorpion) finaalit on peruutettu. Tai oikeammin siirretty epämääräiseen tulevaisuuteen. PBA World Championshipin finaalit on siirretty pelattavaksi huomenna sunnuntaina. Viikon kuluttua alkavaksi suunniteltu USBC Masters lykätään, ehkä pelattavaksi myöhemmin.

Nämä muutokset merkitsevät, että Osku Palermaan kisakevät on päättynyt, kun myös huhti-toukokuuhun suunniteltu PBA Playoffs on lykätty epämääräiseen tulevaisuuteen. Osasyy muutoksiin on se, että eurooppalaiset pelaajat pystyvät palaamaan kotiin ennen lentorajoitusten voimaan astumista.

World Championshipin palkintosummia on korotettu runsaasti. Nyt voittaja saa 150 000 dollaria alkuperäisen sadan tuhannen sijaan. Kakkonen tienaa 70 000, kolmonen 40 000, neljäs 30 000 ja viides 20 000 dollaria. Viisi keilaajaa, jotka keilaavat porraspelin isoista rahoista ovat sijoitusjärjestyksessä: Jason Belmonte, EJ Tackett, Anthony Simonsen, Francois Lavoie ja Chris Via. Pelit alkavat klo 20.30 Suomen aikaa sunnuntai-iltana.

 

PBA:n sivuille

Pekka Korpi