Rojjaas-seuran Pekka Hein otti hienon keilavoiton Kuopion Keilakukossa pelatussa Arskan kisassa. Finaali pelattiin suoraan viiden sarjan kisana. Kilpailu oli erittäin jännittävä, Pekka Heinin viimeinen sarja (248 tasoituksineen) ratkaisi voiton hienon viisisarjaisen kaataneelle vetaraanikeilaajalle.

Kolauksen Jere Rautakoski hurjasteli finaalin ensimmäiseen sarjaan tasoituslukemat 295 ja hän otti selvän paalupaikan kisassa. Toinen ja kolmaskin sarja tuottivat kauniit lukemat ja Jere Rautakoski johti kolmen sarjan jälkeen pistein 723.

Mutta peli kulki mainiosti monella muullakin. Kolmen sarjan jälkeen toisena kaateli viime aikoina Kuopion erikoiskisoissa loistavasti pärjännyt Kolauksen Hannu Pöyhönen (691) ja seuraavilla sijoilla vaanivat Pekka Hein (682) ja Nousun Hannu Mäkinen (674).

Jere Rautakoski piti vielä neljännessä sarjassa paalupaikan, mutta muu rintama lähestyi kärkipelaajaa. Tasaista oli – Rautakoski 928, Mäkinen 909, Pöyhönen 908 ja Hein 896.

Ratkaisusarjassa Pekka Hein sujahti kärkeen kirjattuaan pöytäkirjaan kauniit lukemat 248. Yhteistulos 1144 oli vain kolme pinnaa Hannu Pöyhösen tulosta parempi. Hannu Mäkisellä ja Jere Rautakoskella oli vaikeaa ja Mäkinen sijoittui kolmanneksi ja Rautakoski neljänneksi. Mainareiden Juho Rissanen veti viimeiseen komeat lukemat 260 ja hän nappasi viidennen tilan – Rissasen puhdas tulos oli illan paras, mutta edelle sijoittuneilla pelaajilla oli enemmän tasoituksia.

Voittaja Pekka Hein oli kilpailun jälkeen paitsi tyytyväinen niin myös yllättynyt.

– En ole ollut viime aikoina oikein hyvässä keilakunnossa, mutta ote on pikku hiljaa piristynyt ja finaalia edeltävän päivänä peli alkoi jo kulkea ja pääsin finaaliin alkukilpailun toiseksi parhaalla tuloksella. Finaalissakin peli kulki hyvin ja vahvuuteni oli siinä tasaisuus.

Kuopion keilahalleissa on pelattu jo pitkään vuosittain Mairen ja Arskan kisat Rautakosken loistavaa keilaajapariskuntaa kunnioittaen. Myös perheen pojat ovat olleet kovia keilanimiä. Jere Rautakoski voitti muun muassa 1971 nuorten Suomen mestaruuden kotiradoillaan eikä Jyrkikään jäänyt kauas mitalisijasta.

– Olen viime vuosina keilannut aika vähän. Ostin uretaanipallon ja sillä olen aloittanut muutaman kisan erittäin hyvin. Niin Arskan kisassakin, loppusarjoissa en vaan saanut keiloja putoamaan hyvistä osumistakaan, kertoi Jere Rautakoski kisan jälkeen.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Ville Laakkonen