St.Michel Bowlersin Pekka Horttanainen voitti keilailun Mikkelin mestaruuden vakuuttavalla peliesityksellä. Horttanainen kaatoi Mikkelin keilahallissa finaalin neljään sarjaan hyvät pisteet 891 eli mestaruus irtosi mukavalla lähes 223 pisteen sarjakeskiarvolla.

Toiseksi sijoittui Boomin Jari Aikioniemi pistein 846 ja pronssia nappasi kilpailun komeasti 7 kaadon jonolla aloittanut St.Michel Bowlersin Teemu Oinonen.

Mikkelin mestaruuskilpailun alkukilpailu keilattiin sekä Mikkelin keilahallissa että Keilakukko Mikkelissä. Loppukilpailu ratkaistiin 4 sarjan pelillä.

Pekka Horttanainen otti johtopaikan jo ensimmäisen sarjan lopulla ja piti siitä kisan loppuun saakka. Kokeneena veteraanikeilaajana hän teki eniten kaatoja ja vähiten tyhjiä ruutuja – tällä taktiikalla yleensä kisat voitetaankin. Mestarin sarjat olivat 248, 199, 223 ja 221.

Teemu Oinonen oli hopeassa kiinni kolme ensimmäistä sarjaa, mutta Jari Aikioniemen komea kirisarja (238) nosti hänet kisan toiseksi pistein 846.

Oinonen (804) pokkasi pronssin ja neljänneksi sijoittuneelle Savonian Juha Kaksoselle kirjattiin tulokseksi 796.

St.Michel Bowlersin keilaajat miehittivät seuraavat sijat järjestyksessä  Jaakko Oinonen (774), Marko Koponen (761), Hannu Pesonen (737), Tommi Oinonen (732), Timo Liukkonen (705) ja Vesa Orava (689). Savonian Timo Laukkarinen otti 11.tilan pistein 682.

Mari Nykänen naisten mestari

Boomin Mari Nykänen keilasi itsensä naisten Mikkelin mestariksi ainakin neljännen kerran. Keilakukko Mikkelissä pelatussa finaalissa Mari Nykänen kirjautti selvät voittolukemat 738.

Mari Nykänen (kesk) kaatoi jälleen naisten Mikkelin mestariksi, Pirjo Torniainen (vas) otti hopeaa ja Kaija Väisänen oli kolmas.
Kuva: Riitta Niemi

Hopealle kaatoi St.Michel Bowlersin Pirjo Torniainen pistein 679 ja kolmanneksi tuli pistein 650 St.Michel Bowlersin Kaija Väisänen. Kilpailu pronssista oli tiukkaa – seurasisar Riitta Niemi jäi Väisäsestä vain pisteen päähän ja Boomin Niina Määttä jäi Niemestä niinikään pisteen päähän.

C/D-luokkien mestaruuden voitti 720 tehnyt Boomin Risto Hyvärinen. Muut mitalisijat menivät Boomin Jyrki Hyytiäiselle (654) ja Harri Kekkoselle (611).

Risto Hyvärinen (oik) voitti C/D-kisan ja Jyrki Hyvärinen nappasi hopean.

Teksti: Markku Lahikainen