USBC Mastersin karsinnan ensimmäisen kierroksen A-erässä Osku Palermaa ja Santtu Tahvanainen päätyivät viidellä sarjalla lähekkäisiin tuloksiin 991 (198,2) ja 981 (196,2). B-erässä Jarno Lahti tunki itsensä edellä mainittujen väliin pistein 987 (197,4). Nuo tulokset eivät ole kaksisia ja kaverusten sijoitus on melko kaukana jatkorajasta. Vielä kauempana on Tomas Käyhkö, joka sai kokoon vain tuloksen 882 (176,4). Kilpailuun oli ilmoittautunut 420 keilaajaa, joukossa kymmenkunta naista. Radoille lähti lopulta 414 henkilöä. Kolmen viiden sarjan karsintablokin jälkeen 63 parasta tulosta, ja puolustava mestari Tanskan Thomas Larsen, pääsevät kahden häviön cupina keilattavaan jatkoon. Karsintaraja ensimmäisen viiden sarjan blokin jälkeen on Justin Vernerin 1046 (209,2). Pitkällä matematiikalla siitä saadaan, että Palermaa, Lahti ja Tahvanainen ovat reilut 50 pistettä rajan alapuolella ja Käyhkö puolitoistasataa. Matkaa kyllä on vielä kymmenen sarjaa, joten kaikki on mahdollista.

Jarno kommentoi peliään seuraavasti: ”En hirveen tyytyväinen ole omaa tekemiseen, mutta paljon huonomminkin olis voinu mennä, varsinkin tolla 144 sarjalla. Huomenna pääsee sitten fressille, toivottavasti siinä vähän parempi peli.” Lahti viittaa siihen, että ratahoito tehdään vain joka toiselle erälle. Hoitamaton erä, ”burni”, voi olla aikamoinen kokemus. Eilen jo hoidetun erän viimeisessä sarjassa Tahvanainen heitti palloaan rännin päältä ilmassa kuutosnuolelle. Siis kirjaimellisesti nuolelle asti.

Santun viesti pelin jälkeen oli: ”Oli kyllä hemmetin raskas peli, keppiä jäi vähän välii hyvistä ja noh, huonoilla heitoilla sentäs kävi säkä, eikä jääny reikiä paljoa. Mut totta kai, kun tapitti, niin koitin koko ajan muuttaa jotain ja niitten myötä sitten tuli enempi huonoja vetoja. Mut ihan hyvillä fiiliksillä pelaan vikat kymmenen sarjaa, että nyt olen paljon paremmin kartalla.”

Tomas kertoi huonosta pelistä, mutta oli toiveikas: ”Se oli aika vaikea peli. Ei sopinut toi burni itselle kovin hyvin. Jäi aika paljon kiinni otettavaa, mutta sarjoja on vielä jäljellä.”

Ensimmäisen karsintapelin jälkeen ykkösenä on Mykel Holliman, vuoden 2019 Masters-kakkonen, lukemalla 1200 (240,0) perässään Perry Crowell IV, 1174 ja Cameron Henning, 1167.

Toisen pelin Käyhkö ja Lahti keilaavat illalla ja Palermaa sekä Tahvanainen aamun tunteina Suomen aikaa. Molemmat erät pelaavat hoidetuilla radoilla.

 

Pekka Korpi

Kuva: USBC

USBC:n Mastersin tulossivuille