Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri tekivät kovan työn maanantaina ja ylsivät toista kertaa peräkkäin junioreiden EM-kilpailuissa parikilpailun loppuotteluun, joka päättyi tiukan ja kovatasoisen taiston päätteeksi slovenialaisten juhliin. 

Vuonna 2019 Peppi ja Mila juhlivat parikultaa Wienissä, ja sen johdosta heidän nimensä olivat koko keilahallin tiedossa hyvin, kun parikilpailua lähdettiin ratkomaan. Suomalaiskaksikko kesti paineet hienosti ja keilasi karsinnan selvän ykköstuloksen 2377.

Myöskään välierässä Peppi ja Mila eivät jättäneet mitään sattuman varaan, ja Tanskan Hanne Antonsen ja Julie Bendsen kaatuivat 438-311. Peppi aloitti välierän seitsemän kaadon jonolla ja keilasi kovan mitalipelituloksen 268.

Sitten loppuottelussa vastaan asettuivat Slovenian Alja Bergauer ja Eva Krafogel, joilla oli Pepin ja Milan tavoin peli kulkenut hienosti läpi päivän.

Loppuottelu ratkesi pieniin asioihin molempien parien tehdessä hyviä heittoja. Loppuottelu ratkesi vasta viimeisillä heitoilla slovenialaisten hyväksi 438-410.

– Harvoin näkee, että näin tiukassa paikassa junioreissa heitetään noin hyvin taskuun. Paineet kuitenkin ovat noissa tilanteissa kovat, niin siinä mielessä hienoa peliä meidän tytöiltä. Loppuottelu ratkesi enemmänkin pieniin reaktioon liittyviin asioihin. Mila ja Peppi heittivät välierässä ja loppuottelussa kahteen sarjaan 842 pistettä, ja se kertoo siitä, kuinka hyvin he tänään pelasivat, kommentoi maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas.

Tytöille kultamitalin menettäminen viime hetkillä oli tietysti kova paikka purtavaksi, mutta hienosti molemmat käsittelivät asian pelien jälkeen, kun huomenna jo jatketaan joukkuekilpailun karsinnalla.

– Vaikka harmitti kovasti loppuottelun jälkeen, aika nopeasti tuli mieleen se, ettei tuossa paljoa enempää olisi voinut asioihin vaikuttaa.

Mila pelasi karsinnan sen verran hienosti, että hän on All Events pisteissä toisena kuuden sarjan tuloksella 1232 ja vain kahden pisteen päässä Venäjän Victoria Kashirskayasta. Peppi on All Eventsin kahdeksas tuloksella 1145.

– Peppi sanoi aika tyhjentävästi. Pelasimme hyvin ja tsempattiin koko päivä tuossa, niin vaikka se harmitukseen päättyi, nyt  tuntuu jo hyvältä ja on hyvä mieli mitalista ja hopeasta. Tämä oli hyvä alku kisoille ja kasvatti luottoa omaan heittoon ja meidän joukkueeseen. Tätä paremmassa joukkueessa ei voisi olla.

Suomen tyttöjen joukkueen toinen pari Roosa Pusa-Pinja Laukkanen saivat tulikasteensa EM-radoille tänään ja heidän sijoituksensa oli kymmenes tuloksella 2131

– Hyvää tekemistä oli heilläkin tänään, mutta nyt vain pitää saada missejä vähemmälle, koska ne söivät tänään paljon tuloksesta ja alkujännitystäkin näkyi heidän pelaamisessa. Valmentaja on ylpeä meidän kaikista tytöistä tänään. Pitkä päivä takana, mutta se ei haittaa, kun sai olla seuraamassa kahden mitalistin pelaamista. Tästä jatketaan draivilla huomiseen joukkuepeliin, kommentoi tyttöjen valmentaja Heli Turja.

Huomenna tosiaan keilataan tyttöjen ja poikien joukkuekilpailun karsinnan ensimmäiset kolmen sarjan blokit seuraavalla aikataululla:

Poikien joukkuekilpailu klo 10.00

Tyttöjen joukkuekilpailu klo 14.15