Junioreiden EM-kilpailut jatkuvat Hollannissa Tilburgissa ja maantaina kelataan tyttöjen parikilpailu. Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri voittivat välierässä Tanskan Hanne Antonsenia ja Julie Bendsenia ja etenivät loppuotteluun, jossa Slovenian Alja Bergauerin ja Eva Krafogelin olivat lopulta niukasti parempia 438-410. Näin ollen 2019 parikilpailun kultaa juhlineet Mila ja Peppi nappasivat tällä kertaa hopeaa kaulaan.

Tyttöjen valmentaja Heli Turja kertoi ennen pelejä, kuinka tyttöjen valmistautuminen kisoihin on onnistunut hyvin ja EM-kilpailuihin lähdetään itseluottamus korkealla.

– Meillä on tänään radoilla kaksi loistavaa paria. Valmistautuminen on tehty hyvin ja tässä vaiheessa ei enää niinkään keskitytä teknisiin asioihin, vaan lähdetään pelaamaan ja nauttimaan hetkestä, Turja kommentoi juuri ennen parikilpailun alkua.

Seuranta

Konsteri ja Nevalainen aloittivat loistavasti! Molemmilla oli heti alussa heitto todella hyvin hallussa ja ensimmäiseen sarjaan yhteistulos 421 (Mila 224 ja Peppi 197), jolla pari ottaa alkuun kärkipaikan 30 erolla muihin.

Kolmen sarjan jälkeen Mila ja Peppi olivat edelleen kärjessä. Toiseenkin sarjaan he keilasivat hienosti 407 ja johtoasema oli vankka. Kolmannessa sarjassa Pepillä peli takkuili ja hänelle kolmanteen sarjaan 148, mutta onneksi Mila jatkoi vahvasti tuloksella 213 ja kolmen sarjan yhteistuloksella 1189 he olivat kolmen sarjan jälkeen kärjess, mutta vain 14 pisteen erolla slovenialaispariin. Mila on keilannut kolmeen sarjaan hienon tuloksen 641, mikä on kaikista tytöistä paras tulos tässä karsintaerässä.

Viisi sarjaa keilattu ja taistelu kärkipaikasta on tiukka. Peppi ja Mila keilasivat neljänteen sarjaan jälleen päälle parituloksen (406), mutta viidenteen sarjassa molemmilla oli haasteita tuloksen saamisessa. Molemmille viidenteen sarjaan 178 ja ennen viimeistä sarjaa slovenialaiset Alja Bergauer ja Eva Krafogel siirtyivät johtoon, mutta vain 16 pisteen erolla.

Mila ja Peppi avauserän voittoon

Ei ollut enää slovenialaisista vastusta, kun Mila ja Peppi tekivät viimeiseen sarjaansa päivän parhaan yhteistuloksensa 426 ja olivat parikilpailun avauserän ykköspari tuloksella 2377. Eroa slovenialaispariin oli lopulta 60 pistettä.

Samalla Mila keilasi itsensä tyttöjen All Event -tulosten kärkeen tässä vaiheessa, eli toisinsanoen hän oli erän tehokkain keilaaja kuuden sarjan tuloksella 1232.  Peppi on tuloksella 1145 All Eventissä viidentenä.

– Ihan huikeat fiilikset ja tosi hyvin pelattiin kimpassa. Kommunikoitiin ja jos tarvitsi tehdä muutoksia, hoidettiin niitä pois alta. Tehtiin pirun hyviä heittoja tänään. Viimeisiä ruutuja heittäessä tuli älytön fiilis ja itseluottamus omaa tekemistä kohtaan nousi, Mila iloitsi erän päätteeksi.

Hallitsevat junioreiden EM-parikilpailun kultamitalistit tekivät radoilla tänään saumatonta yhteistyötä.

– Sovimme etukäteen, että lähdetään nauttimaan ja mehän nautimme. Tuntui hyvältä keilata ja kun toisella oli haasteita, toinen onnistui pelaamaan paremmin. Näin se on toiminut meillä aikaisemminkin. Ainoa mikä jäi kaivelemaan, oli turhat missit. Ajatus pitää olla koko ajan mukana, että nuo saa karsittua vielä pois. Seuraavaksi jäädään kannustamaan Pinjaa ja Roosaa seuraavaan erään, Peppi kertoo.

Valmentaja Heli Turja oli ylpeä näkemästään.

– Tosi ylpeä olen tytöistä. Välillä oli pieniä haasteita, mutta niistä yhteistuumin selvittiin hyvin. Hyvä aloitus ja jatketaan tällä draivilla eteenpäin.

Pinja Laukkanen ja Roosa Pusa aloittavat parikilpailun toisessa lähdössä Suomen aikaan klo 14.15. Raportoimme tässä uutisessa heidän peleistään seuraavaksi.

Roosa Pusa ja Pinja Laukkanen debytoivat EM-radoilla.

Pinja ja Roosa ovat keränneet kehuja EM-kilpailuita, mutta ensimmäinen sarja alkoi debytanteilta tunnustellen. Pinjalle 167 ja Roosalle 161 pistettä, mutta toisessa sarjassa nähtiin jo varmempaa tekemistä. Pinja keilasi upeasti 222 pistettä. Roosalle tuli vielä tässä sarjassa harmittavia missejä, mutta nyt tytöt lähestyivät jo paritahtia ja toisesta sarjasta yhteistulos 388. He ovat toisen erän viidensiä, mutta erän kärkipari Tanskasta on sadan pisteen päässä, eli kaikki on vielä auki.

Neljä sarja keilattu, ja koko muu Suomen joukkue jännittää Pinjan ja Roosan peliä. Kaksikolta on nähty paljon hyvää tekemistä, mutta harmittavan usein hyviä heittoja seuraa missejä, jotka ovat rokottaneet tulosta. Neljän sarjan jälkeen kasassa 0n 1436 pistettä ja he ovat erän kuudensia. Tulostaso on kuitenkin jäämässä sen verran alas, että Pinjalla ja Roosalla on vielä mahdollisuudet jopa mitalipeleihin.

Pinja ja Roosa eivät löytäneet isompaa vaihdetta viimeisiin sarjoihin ja he olivat lopulta parikilpailun 10. sijalla tuloksella 2131.

Mila ja Peppi karsinnan ykköset

Mila ja Peppi olivat karsinnan ykköspari ja he kohtaavat mitalipelien välierässä Tanskan Hanne Antonsenin ja Julie Bendsenin. Mitalipelit alkavat jo klo 18.15 Suomen aikaan ja kannattaa ehdottomasti seurata Milan ja Pepin mitalitaistoa kilpailujärjestäjän livestreamista, linkki alapuolella!

Peppi ja Mila loppuotteluun

Välierä oli lopulta Milan ja Pepin näytöstä, eikä tanskalaisparille jätetty mitään mahdollisuutta. Loppulukemat: 438-311. Peppi heitti tiukassa paikassa upeasti 7 kaadon jonon ja ison sarjan 268.

Mila ja Peppi kohtaavat loppuottelussa Slovenian Alja Bergauerin ja Eva Krafogelin ja loppuottelu alkaa noin klo 19.25!

Pitkä päivä päättyi hopeaan

Mila ja Peppi pelasivat loppuottelun hienosti, mutta tiukka taistelu päättyi slovenialaisten 438-410-voittoon. Pepiltä ja Milalta upea suoritus päästä toista kertaa peräkkäin junioreiden EM-parikilpailun finaaliin. Aiheesta lisää pian erillisessä uutisessa.