Peppi Konsteri keilasi naisten EM-kilpailujen kuningattareksi voitettuaan pelaajien eniten arvostamasta, All eventista, kultaa.

Aalborgissa pelattiin tänään joukkuepelin kolme viimeistä sarjaa päätökseen. Suomen joukkue lähti jahtaamaan paikkaa neljän parhaan joukkoon ja mitalipeleihin. Samalla ratkaistiin All eventin, eli kaikkien EM-kilpailujen peliosioiden yhteispistemäärällä jaettavat henkilökohtaiset mitalit.

Suomi sai ensimmäiseen sarjaan hyvän vireen päälle ja tulosta 1006. Samaan aikaan Suomea 155 pistettä edellä oleva Englanti myös onnistui saamaan kasaan 989 pistettä. Hieman saatiin näin Englantia kiinni.

Toisessa sarjassa Suomi jatkoi hyvää pelaamistaan ja koko joukkue onnistui. Tulosta 1018, mutta myös Englanti onnistui pelissään tehden 1014. Saksa tuli mukaan mitalitaisteluun 1067 tuloksella.

Viimeiseen sarjaan lähdettäessä Suomi oli seitsemäntenä ja neljäntenä olevaa Englantia perässä 124 pistettä. Saksa oli noussut jo viidenneksi ollen 30 pistettä Suomen edellä. Ranska oli Suomea edellä 17 pistettä ja kuudentena. All eventissa Peppi Konsteri oli noussut kärkeen ja etumatkaa toisena olevaan Ruotsin Anna Anderssoniin oli 31 pistettä ja kolmantena olevaan Jenny Wegneriin 40 pistettä. Muut olivat jo kauempana. Suomi taisteli ja jatkoi upeaa pelaamistaan. Saksa pelasi viereisellä rataparilla ja pelasi vielä parempaa tulosta kuin Suomi. Toisella puolella hallia pelannut Englanti oli vaikeuksissa. Suomen tulos 1047 riitti lopulta seitsemänteen sijaan. Saksa meni niukasti 1063 tuloksellaan neljällä pisteellä Englannin ohi ja mitalipeleihin. Muut maat neljän parhaan joukossa ovat Hollanti, Ruotsi ja Tanska.

Konsterin all event-kultamitalin ratkaisu oli huikean jännittävä. Peppi pelasi hyvää peliä viimeisen sarjan loppuruutuihin saakka. Triplalla ja ehjällä hän piti etumatkan ruotsalaisiin. Anna ja Jenny taistelivat etumatkaa hieman kiinni. Molemmat tekivät neljän kaadon jonon kahdeksanteen ruutuun. Peppi Konsteri pelasi omaa peliään yhden ruudun heitä edellä. Annalla jäi keila pystyyn yhdeksänteen ruutuun. Tässä vaiheessa tiedettiin, että ehjällä viimeisellä ruudulla Peppi olisi Euroopan mestari. Peppi heitti kymppiruudun ensimmäisen heiton kylmän viileästi taskuun ja kulta varmistui yhteistuloksella 5013!
Hopeaa keilasi Anna Andersson pistein 4978 ja pronssia Jenny Wegner 4971.

Ensimmäistä kertaa naisten EM-kilpailuihin osallistuva 18-vuotias Peppi Konsteri kertoi EM-kullan ratkettua seuraavasti.

– Aika sanattomaksi vetää, Ei oikeasti uskonut, että aikuisten kesken pystyy tähän samaan. Ei ole kuitenkaan missään vaiheessa ollut täällä mitään parasta keilaamista ja ennen kisoja tänne tultiin tänne hieman peloissaan, että mitähän tästä tulee. Ei tätä oikein usko vielä. En pystynyt laskemaan lopussa tilannetta, kun ruotsalaiset keilasivat sopivasti kaukana, en ikinä nähnyt taulua. En tiennyt yhtään, mikä tilanne oikein on. Oletus oli, että pitää tehdä tulosta paljon, koska ei ne tee pikkusarjoja loppuun, kun on tuommoiset ratkaisuhetket. Tiesin, että paljon kuitenkin pitää tehdä. Näissä kisoissa ei ole mitään hävittävää enää ja mennään niin pitkälle kuin pystyy ja päsee. Odotukset huomisiin mastersin finaaleihin on, että keilaaminen on edelleen hyvää huomenna mastersin finaalissa. Mennään tekeen hyvää suoritusta sinne.
Joukkueena meillä oli tänään oikein kunnollinen pelipäivä. Nyt meillä oli oikea fiilis ja jätettiin suurin osa tyhmistä tyhjistä pois ja oltiin muutosteen mukana. Tänään oli semmoinen päivä, mikä olisi voinut olla eilenkin. Jos meillä olisi ollut kaksi tämmöistä päivää, niin oltaisiin oltu mitaleilla. Ihana, että saatiin lopetettua hyvään peliin. Kumminkin meistä jotkut jatkavat mastersin finaalissa ja ne, jotka eivät, pystyivät lopettamaan kumminkin hyvään päivään.

All eventin palkintojenjako, jossa Peppi saa kultaisen mitalin Maamme-laulun soidessa, on vuorossa vielä tänä iltana n. klo 18.30 Suomen aikaan.

Pepin lisäksi huomiseen mastersin 24 parhaan finaaliin selvisivät Ani Juntunen 8. (4862), Marjaana Hytönen 17. (4690) ja Eliisa Hiltunen 21. (4667).

Jenni Heinon sijoitus oli 46. (4382) ja Mila Nevalaisen 72. (4182).

Mastersin finaalit keilataan huomenna lauantaina klo 10.00 alkaen. Ensimmäisellä kierrokella Marjaana Hytönen saa vastaansa Israelin Itzhakin rataparilla 21-22. Eliisa Hiltusen vastustaja on Hollannin Denise Blankenzee rataparilla 15-16. Ottelut pelataan paras kolmesta-systeemillä eli kahdella voitetulla sarjalla jatkoon.
Peppi Konsteri ja Ani Juntunen pääsivät suoraan toiseen vaiheeseen, joka pelataan klo 11.30 alkaen.

EM-kisasivulle

EM-kilpailujen aikataulu

Tulokset

Livestriimauksiin;

viisi kameraa valittavissa selostuksineen

neljän radan kamera pistelaskimineen, ei selostusta

Online Scoring

 

Sami Järvilä