Perjantaina Tilburgissa on tiedossa pitkä kisapäivä. Ensin keilataan poikien singlen karsinta kahdessa erässä. Tämän jälkeen pelataan poikien ja tyttöjen singlen mitalipelit ja illalla myöhään pelataan tyttöjen mastersin ensimmäiset vaiheet. 

Kaikki Suomen tytöt selviytyivät masters-peleihin, mikä on hieno asia. Ennen tyttöjen mastersia on myös palkintojenjako klo 19.30 Suomen aikaan, jossa Peppi Konsteri saa kaulaansa All Event -kullan ja toivottavasti myös singlen osalta Suomen joukkueelle on tiedossa mitaleita kaulaan.

Poikien single starttaa klo 10.00 ja ensimmäisessä erässä keilaavat Luukas Väänänen ja Jani Soukka. Toisessa erässä keilaavat Simon Tissarinen ja Rami Mukkula klo 14.15.

Toivotaan menestyksekästä päivää koko Suomen joukkueelle! Tässä uutisessa seuraamme päivän etenemistä.

Poikien singlen seuranta

Soukka lähtee keilaamaan singleä Mastersin kannalta hyvistä asetelmista, sillä hän on All Event -pisteissä 12. sijalla ja hyvällä pelillä hänellä on mahdollisuudet nousta top kahdeksaan, joka etenee suoraan Mastersin toiselle kierrokselle. Väänänen on toistaiseksi All Eventin 36. sijalla, mutta hän on koko ajan parantanut  otteitaan ja Masters-paikan raja on ennen singleä hänellä 85 pisteen päässä, joka on täysin otettavissa kiinni tänään.

Hyvin alkoi poikien päivä molempien keilattua kahdessa ensimmäisessä sarjassa päälle parivauhdissa. Soukalle kahteen sarjaan tulos 459 (236 ja 223) ja Väänäselle 418 (224 ja 194). Soukka tässä kohti erän yhdeksäs ja Väänänen viidestoista.

Jani Soukka kärjessä! Jani on mielettömässä lennossa tällä hetkellä radoilla. Kolmanteen sarjaan 268 pistettä kahdesta imukasista huolimatta ja tämän jälkeen hänellä oli kasassa 727 pistettä. Eikä vauhti hyytynyt neljännessä sarjassa, jonka Soukka aloitti kuuden kaadon jonolla. Kaatojono tyssäsi jälleen imukasiin, mutta Soukalla on todella hyvä meininki radoilla juuri nyt. Neljänteen sarjaan 259 pistettä ja neljän sarjan jälkeen erän kärkitulos 986.

Luukas Väänänen keilaa parivauhdissa ja hänellä on kasassa 802 pistettä neljän sarjan jälkeen. Väänäsen on 18. sijalla nyt.

Soukka pysyy kärjessä. Viidennen sarjan alussa Janilla pieniä haasteita, mutta mitä vielä. Hän päätti sarjan upeasti seitsemän kaadon jonon ja tästäkin sarjasta  komeat 240 pistettä. Janilla on nyt kasassa 1226 pistettä viiteen sarjaan. Kova taistelu tulee viimeiseen sarjaan, kun myös  Hollannin Kenneth Ramos ja Liettuan Laurynas Narusis ovat keränneet yli 1200 pistettä.

Soukka erävoittoon

Aivan mieletöntä pelaamista Janilta, joka voittaa erän tuloksella 1462.  Janin sarjat tänään: 236, 223, 268, 259,240 ja 236.

Tulos on aivan mahtava, kun Janin lisäksi kolme muutakin pelaajaa keilaa erässä yli 1400 tulokset. Jani pelasi kuitenkin loppuun asti ja keskittyneesti, eikä arvokisatulokas horjunut. Nyt Jani on lähellä mitalia, mutta toinen erä on vielä keilaamatta.

Mistä mahtava vire aamupäivään tuli?

– No sehän tuli siitä, mistä en tykkää, eli nyt heitettiin uretaanilla. Ajattelin, että nyt ei varmistella vaan tehdään rohkeasti tulosta. Hyvältä tuntui pelaaminen ja ainahan se tuntuu, kun pelaa noin, että tietää tämän tekemisen riittävän tulokseen, nuori Soukka veisteli erän jälkeen

Tosiaan useampi pelaaja oli viimeisiin heittoihin saakka Janin kanssa samoissa pisteissä kiinni. Tällä tuloksella Soukka taistelee myös paikasta kahdeksan parhaan joukkoon mastersissa. Sijoitus on ennen singlen toista erää kuudes All Eventissa.

– Olihan siinä liettualainen ja ruotsalainen koko ajan lähellä, mutta ei se haitannut, kun tiesin pystyväni hyviin heittoihin. Hyvä fiilis on jatkaa tästä. On tällaisiin tuloksiin ennenkin päästy, mutta se on pikkaisen eri tehdä täällä kuin Pohjanmaalla, Kalajoella asuva Soukka sanoo.

Luukas Väänänen keilasi erässä tuloksen 1248 ja hän oli erän 11. sijalla. Seuraavassa erässä keilaavat Rami Mukkula ja Simon Tissarinen klo 14.15.

Simon ja Rami radoilla 

Hieno on alku myös Simonilla ja Ramilla! Simon on kahden sarjan jälkeen erän ykkönen tuloksella  494 (236 ja 258). Myös Rami aloittaa vahvasti 439 (213 ja 226) pisteellä.

Viisi sarjaa toista erää keilattu ja Simon tekee loistavaa tulosta radoilla. Korkean tulostason takia paikka mitalipeleissä vaatii kuitenkin vielä ison tuloksen viimeiseen sarjaan. Simonilla on viiteen sarjaan 1154 pistettä. Kävi miten kävi, hieno single karsinta Simonille!

Myös Rami keilaa hyvin ja kaikki viisi sarjaa ovat päälle 200 pistettä. Viiteen sarjaan 1059 ja Ramill puolestaan on iso panos siinä, säilyttääkö hän paikkansa All Eventin kahdeksan parhaan joukossa ja etenee suoraan Mastersin toiselle kierrokselle. Nyt keskiarvolla mitattuna Rami on All Eventin kahdeksas ennen singlen viimeistä sarjaa.

Soukka karsinnan voittaja

Lopulta Jani Soukan tulos 1462 on karsinnan ykköstulos. Valitettavasti Simonilla ja Ramilla viimeinen kuudes sarja on haasteellinen. Simonille viimeiseen sarjaan 187 pistettä ja tuloksella 1341 singlen 11. sijoitus. Rami on singlen 28. tuloksella 1240 ja jää harmittavasti All Event -sijoituksissa yhdeksänneksi, joten Rami aloittaa mastersin avauskierrokselta.

Jani Soukka tekee upean työn tänään ja kohtaa singlen välierässä Ruotsin Carl Eklundin. Lisäksi Jani sijoittuu All Eventin seitsemänneksi, joten hän puolestaan etenee suoraan mastersin toiselle kierrokselle.

Tissarinen ja Väänänen jäävät masters-pelien ulkopuolelle. Tissarisen sijoitus all eventissa  33. ja Väänäsen sijoitus 34:s.

Heti klo 18.15 alkavat Singlen välierät. Peppi Konsteri kohtaa tyttöjen välierässä Slovenian Alja Bergauerin ja Jani Soukka poikien välierässä Ruotsin Carl Eklundin.

Seuraamme mitalipelejä uudessa uutisessa SKL:n sivuilla!

Tulokset 

Livestream