Leandersson Christmas Tournamentin jännittävä loppukilpailupäivä on saatu päätökseen ja turnauksen voittajaksi keilasi Ruotsin Pontus Andersson. Andersson voitti loppuottelussa ruotsalaisen Oliver Dahlgrenin. Jesse Ahokas ja Jarno Lahti jäivät niukasti neljän parhaan joukosta sijoille viisi ja kuusi.

Ensimmäisessä finaalivaiheessa kymmenen parhaan rajan tuntumassa oli hyvin tiukkaa ja suomalaiset saivat kokea pettymyksiä. Santtu Tahvanainen oli tasapisteissä sijalla kymmenen Japanin Misaki Mukotanin kanssa tuloksella 1062, mutta Tahvanainen hävisi yhdeksännen ja kymmenennen ruudun uusinnan, joten Mukotani eteni jatkopeleihin. Peppi Konsteri jäi ykkösvaiheessa sijalle 15 tuloksella 1053, joten kaukana jatkopaikasta ei ollut hänkään.

Toiseen vaiheeseen astuivat mukaan Ahokas ja Lahti. Molemmat keilasivat itsensä jatkoon, Lahti sijalle viisi tuloksella 1104 ja Ahokas sijalle kahdeksan tuloksella 1093.  Seuraavaan vaiheeseen pisteet seurasivat mukana ja kymmenen sarjan perusteella neljä parasta eteni jatkoon. Tilanne pysyi jännittävänä viimeisiin ruutuihin asti ja molemmilla suomalaisilla oli mahdollisuus mennä neljän parhaan joukkoon. Lahti lopetti heistä ensin eikä saanut kaatoa kymppiruutunsa ensimmäisellä heitolla. Hän jäi pisteisiin 2168. Ahokas tarvitsi jatkopaikkaan ehjän ruudun, mutta jätti avausheitolla keilat 6 ja 10 ja otti siitä vain toisen keilan pois. Ahokkaan pisteiksi 2175, jatkoon mennyt Pontus Andersson teki 2178.

Lahti kommentoi omaa päiväänsä:

-Pelipaikka meni tosi nopeasti ylös, itse menin jo toisessa sarjassa 5 merkin tuntumille ja muutaman sarjan päästä heitettiin jo rännin yli. Hyvä fiilis jäi omasta keilaamisesta, muutamia tyhmiä missejä vaan tuli viimeisen osion puolessa välissä. Varsinkin, kun harvoin Suomessa pelipaikka menee loftaamisen puolelle, niin yllätyin, kuinka hyvin se vielä onnistui.

Ahokas oli luonnollisesti pettynyt omaan suoritukseensa:

-Huono fiilis jäi kyllä kieltämättä, kun mokasin sen top 4 paikan, mutta toivottavasti vähän ajan päästä tuntuu viides sija jo paremmalle. Mun mielestä olosuhde muuttui melko samalla tavalla kuin karsinnassa, paitsi lopussa oli paljon kuivempaan, kun nyt pelattiin kymmenen sarjaa ja karsinnassa vaan kuusi. Vähän joutui loftaamaan ja vaihtamaan miedompaan palloon kuin karsinnassa.

Neljän parhaan joukossa keilasivat Pontus Andersson, Oliver Dahlgren, Carl Eklund ja Filip Wilhelmsson. He pelasivat sarjan kerrallaan ja aina heikoin putosi pois. Wilhelmsson joutui ulos ensimmäisenä, toisena Eklund. Loppuotteluun jäivät Dahlgren ja Andersson. Heidän välillään eroa oli kahden sarjan jälkeen vain seitsemän pistettä, joten viimeisen sarjan voittaja veisi voiton. Andersson osoitti vahvalla tekemisellä olevansa kilpailun ykkönen ja heitti sarjan 267 Dahlgrenin 171 vastaan. Voitto merkattiin Anderssonille lukemin 663-574.

Ensi vuoden kiertueen piti alkaa Tukholmassa pelattavalla AIK International turnauksella, mutta koronaviruksen leviämisen ja järjestävän seuran taloudellisen tilanteen vuoksi kyseinen kilpailu on peruttu. Toivottavasti Ballmaster Open 2022 pystytään Helsingissä järjestämään ja kiertue lähtee siitä käyntiin.