Petri Keituri oli pelipäällä sunnuntaina

Pori Senior Open 2019 kilpailuun osallistui 93 keilaajaa joista 16 oli naisia. Kilpailusuorituksia tuli 238 joka jäi pari kolmekymmentä suoritusta minimitavoitteesta.

Kilpailun rataolosuhde oli vaikea, joka hieman verotti uusintojen määrää. Ensimmäisen viikon pakkasilla tuo oli ilmeisesti hieman helpompaa, jos tuloslistaa analysoi.
Vaikea keli tällä kertaa rankaisi eniten reunasta pelaavia, mutta ei se keskeltäkään mitenkään helppo ollut.

Loppukilpailun 1. vaiheessa pelasivat 24 alkukilpailun sijoilla 9. eteenpäin olleet pelaajat ja Gateaway pelaajat viisi sarjaa. Esa Siltanen aloitti 244 sarjalla, josta tuli koko  ylivoimaisesti paras sarja koko kilpailun ensimmäisessä loppukilpailuosiossa.
Tämä ykkösvaihe oli mielenkiintoinen, kun tilanteet vaihtuivat sijoituksissa ja yllätyksenä kolme ensimmäistä sijaa oli naisilla Sirpa Viljanen 1052 (tas. 125), Kaija Niemelä 1025 (115) ja Hanna Lax 990 (155)
Viime vuoden voittaja Kari Murtomäki pääsi viimeisenä jatkoon tuloksella 929 (20).

Loppukilpailun 2. vaiheessa mukaan tuli top 8. pelaajat ja 1. vaiheen 16 parasta. Toisessa osiossa pelattiin neljä sarjaa.
Tässä parhaassa vireessä oli Petri Keituri, 849 ja samalla tuloksella Pertti Mikola jotka siis pääsivät 12 parhaan joukkoon kärkipaikalta.
Mika Lahti ja Kai Virtanen kirivät molemmat viimeiseen sarjaan 225 joilla tiukasti kiipesivät sijoille 9. ja 10.

Loppukilpailun 3. osio (neljä sarjaa) käänsi taas tuloslistan osittain päälaelleen ja kärkeen nousi Asko Lemström, tuloksella 1666 ja heti perässä  Keituri 1655.
Muut kuuden parhaan joukkoon selvinneet olivat Sirpa Viljanen 1614, Pertti Mikola 1605, Ilmo Heinonen 1603 ja Kai Virtanen 1579.
4. loppukilpailuosioon eli Raund Robiniin mentiin siis tilanteessa jossa kaikki olivat 87 pisteen sisällä ja kukaan ei ollut karkumatkalla, joten jännää oli.
Round Robinissä kahden sarjan jälkeen kärkipaikan nappasi Viljanen, jota yleisö alkoi selkeästi fanittamaan. Ilman tarkempaa laskemista näytti siltä että Sirpan paikkotarkkuus oli koko porukan varminta ja kaatojakin tuli hyvällä prosentilla.

Kolmen sarjan jälkeen kolmikko Petri Keituri, Kai Viranen ja Sirpa Viljanen olivat ihan parinkymmenen pisteen sisällä ja ainoastaan Ilmo Heinonen oli jäänyt yli sadan pisteen päähän.
Neljäs sarja piti tilanteen lähes samana. Viimeinen viides sarja olikin sitten jännä, sillä Sirpa Viljasella oli vielä voiton avaimetkin käytössä, mutta kymppiruudun epäonni ja bonusten menetys Keiturille jätti Sirpan 3. sijalle. Samalla Kai Virtanen kiilasi 2. sijalle.
Voittajaksi keilasi Petri Keituri tuloksella 2788 ja hän nappasi 1000€ pääpalkinnon, Kai virtanen, 2748 oli toinen netoten 750€ ja Sirpa Viljanen, 2722 kuittasi kolmosrahat 600e.

Koko loppukilpailun ajan tulospalvelua piti Lassi Lehto ja tulokset olivat pelaajien tiedossa pääosin alle kahden minuutin viiveellä joka sarjan jälkeen. Tämän noteerasivat kaikki pelaajatkin jotka pyysivät kertomaan kiitoksen hänelle.
Tulospalvelusta, valvojista ja hallihenkilökunnan vireyden takia finaalipäivä meni koko ajan ns. aikataulussa
Vielä kiitos kaikille talkoolaisille ja kilpailuun osallistuneille.