PBA Elite League keilasi runkosarjan kaksi viimeistä ottelua suorana televisioidussa tilaisuudessa Riviera Lanes-keilahallissa. Panoksena oli runkosarjan kakkospaikka ja sitä myötä suora pääsy Elias Cupin toiselle kierrokselle.

Akron Atom Splitters ja Las Vegas High Rollers kohtasivat pelissä, jossa panosta oli vain Akronilla, Vegas oli jo varma runkosarjan voittaja. High Rollers voitti ensimmäisen sarjan niukasti 180-179. Toinenkin sarja oli menossa Vegasille, kun Matt Ogle ja Andrew Anderson tuplasivat sarjan puolivälissä. Atom Splitters vaihtoi Jesper Svenssonin sisään toiseen sarjaan avaajaksi ja se toimi, Jeppe ja Chris Via tekivät kaksi tuplaa ja lopussa Nick Pate ja Tom Daugherty jatkoivat jonoa 217-196 voittoon. Tarvittiin siis ratkaisuheitot.

Daugherty alkoi kaadolla, Vegasin Sean Rash jätti kympin. Myös Vialle ja High Rollersin AJ Johnsonille jäi sama keila. Svensson ratkaisi 2-1 voiton Akronille kaadollaan ja juhlinnan aikana ei nähty Vegasin kolmatta heittoa lainkaan. Mutta sillä ei ollut väliä, koska Akronin tulos oli 29, eikä High Rollers olisi siihen yltänyt.

2-1 voitto oli Atom Splittersille tärkeä, sillä näin heillä säilyi mahdollisuus sijoittua runkosarjassa toiseksi ja päästä suoraan finaalin toiselle kierrokselle. Se ratkesi illan toisessa ottelussa.

LAX:n ja Portland Lumberjacksin matsissa oli sama tilanne, kuin aiemmassa pelissä. Los Angelesilla ei ollut panosta, Portlandilla oli mahdollisuus kakkospaikkaan. Lumberjacks kamppaili loukkaantumisten kanssa, Tom Smallwood oli poissa, Kyle Troup ei pystynyt keilaamaan ja Wes Malott pelasi vammaisena. Manageri Tim Mack teki hätäratkaisun ja soitti jo kotimatkalla olleelle Eric Jonesille, joka pyörsi autonsa ympäri ja palasi Akroniin paikkaamaan risaista joukkuetta.

Ensimmäisessä sarjassa LAX:lta vain Tomas Käyhkö ei saanut kaatoa alkusarjassa ja he johtivat puolivälissä 44 pistettä. Malottin ja Kris Pratherin tyhjien myötä LAX vei ensimmäisen sarjan selvästi 234-188. Hätävaramies Jones laitettiin suoraan ankkuriksi ja hän osoittautui hyväksi valinnaksi, teki kaadon molempiin ruutuihinsa.
Toisessa sarjassa osat vaihtuivat. Graham Fach paikkasi ensimmäisen ruudun kuten myös ankkuri Jones. Muuten Portlandin porukka teki pelkkiä kaatoja. Los Angeles teki kaksi tuplaa, ensin Darren Tang ja Dom Barret ja sitten Käyhkö ja Tang. Tuo ei tietenkään piisannut ja Lumberjacks vei ottelun ratkaisuheittoihin 269-201 voitollaan.

Ensin heitti Jason Belmonte, hänelle jäi 2-10, eli kahdeksan pistettä. Eric heitti illan neljännen kaatonsa. Barrettille jäi kymppi, Arturo Quintero kaatoi, hänen illan viides kaatonsa viidellä heitolla. Tang kaatoi ja LAX:n tulos oli 27. Pratherille riitti kahdeksan keilaa, hän otti kaikki. Ratkaisutuloksella 30-27 Portland voitti ottelun 2-1 ja otti sitä myötä runkosarjan kakkospaikan. Lumberjacks ja Atom Splitters päätyivät tasapisteisiin runkosarjassa, mutta Lumberjacks oli voittanut keskinäiset pelit ja se ratkaisi sijoitukset.

PBA Elite Leaguen finaali, Elias Cup, keilataan syyskuun puolivälissä.