Turnauksessa pelattiin lauantaina kolme kilpailuerää ennen Desperadoa ja sunnuntain finaalipelejä.

Erä 18 meni Timo Alhon tahtiin

Lauantain ensimmäinen erä aloitettiin klo 10. Erän kärkeen keilasi Timo Alho,1343 lopettaen kovaan 279-sarjaan. Tällä tuloksella hän varmisti itselleen paikan huomiseen finaaliin. Muun muassa Kaaron Salomaa, Carl Eklund ja Simo Leskinen olivat viimeiseen sarjaan asti vielä hyvässä vauhdissa finaalituloksen suhteen, mutta tarvittavat kaadot jäivät lopussa tekemättä.

Timo Alho kommentoi peliään livelähetyksessä:
-Alkuun radat tuntuivat jopa aavistuksen (edelliseen pelaamaani erään verrattuna) nopeammalta, ja pystyi alussa pysymään alempana. Sitten joutui pomppaamaan ylöspäin. Viimeistä ruutua heittäessäni tiesin kyllä tarkkaan tilanteen. Kymppiruutuun otin tähtäystä pari rimaa ylöspäin, lisäsin palloon vauhtia ja toivoin parasta.

Erä 19, uusi kilpailun kärkitulos

Jesse Kallio joutui väistymään kilpailun kärkipaikalta, kun ruotsalainen Alex Joki keilasi tuloksen 1427. Peliin mahtui yksi alle 200-sarja ja yksi 211-sarja, mutta muut sarjat olivat sen verran parempia, että tulos riitti kärkipaikkaan. Toisen finaalituloksen heitti Carl Eklund, joka sai kasaan 1400 pistettä. Seuraavana listalla on Ruotsin Martin Larsen, 1297. Larsenilla on jo pelattuna tulos 1331, joten parannusta ei nyt tullut. Joki ja Eklund lunastivat paikkansa suoraan finaalin toiseen vaiheeseen, Carlin sijoittuessa tällä hetkellä neljänneksi.

Livelähetyksessä saimme kuulla kärkimiehen Alex Joen haastattelun, siitä

– Tämä oli toinen pelini tässä kilpailussa. Käytin samaa palloa kuin eilen, mutta lisäsin palloon pintaa. Tänään olin hieman onnekkaampi, eilen oli enemmän reikiä. Tänään pelasin myös hieman suorempaa linjaa reippaammalla pallon vauhdilla.

Uotila kysyi Joelta uretaanikeilailusta, ja hän kertookin käyttävänsä paljon uretaania.
-Ruotsissa kilpailuissa radoilla menee paljon uretaanipalloja, joten tuntuu hyvältä tulla tänne ja pelata hyvin reaktiivilla. Olen iloinen saadessani näyttää täällä, että osaan myös pelata reaktiivipalloilla.
Tavoitteenani on tietysti voittaa tämä kilpailu.

Erä 20:sta kaksi finalistia lisää

Viimeinen erä pelattiin lauantai-iltana, ja sieltä viimeisten ruutujen suorituksilla finaalipaikat ottivat Jarno Lahti, 1335 ja Kaaron Salomaa, 1320. Niukasti finaalin ulkopuolelle jäi Kert Truus, 1300.

Jarnon mietteitä pelin jälkeen:
-Hyvältä tuntuu nyt, muutama erä meni enemmän tai vähemmän vihkoon. Neljä tai viisi peliä heitin. Viimeisen sarjan lopussa suunnilleen tiesin, mitä täytyy viimeisillä heitoilla tehdä.
Keli on ihan hyvä. On tuntunut, että voi heittää monia eri linjoja. Vähän alempaa tai sitten ylempää, mistä nyt heitin. Ei ollut liian helppoa. Tässä pelissä ratkaisevaa oli tekninen suorittaminen, kun sain heilurin suoraksi.

Karsinnan kärkituloksen keilasi siis Alex Joki tuloksella 1427. Kahdeksannelle sijalle sijoittui Filip Wilhelmsson, 1377. Karsinnan kahdeksan parasta pääsevät suoraan finaalin 2. vaiheeseen ja aloittavat pelinsä klo 13.

Viimeisen finaalipaikan vei 32. sijallaan Aatu Tapanimäki, 1311.

Ensimmäisten päivien eristä finaaliin pääsivät Mika Salminen, Roni Leskinen, Santtu Juutilainen, Teemu Raatikainen, Joel Vesanen ja Sanna Oksanen.

Lauantai-illan päättää yhden sarjan Desperado, josta kaksi parasta keilaajaa saavat paikan finaaliin.

Karsinnan tulokset

Eräkohtaiset tulokset ja kilpailun lisätiedot

Finaalipäivän aikataulu:

Vaihe 1 klo 10.00 32 keilaajaa pelaa 4 sarjaa

Vaihe 2 klo 13.00 24 keilaajaa pelaa 6 sarjaa (mukana alkukilpailun 8 parasta)

Vaihe 3 klo 17.00 kahdeksan parhaan Round Robin -pelit (jokainen pelaaja pelaa jokaista vastaan)

Finaalitunnelmaa kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle, mutta SKL:n livelähetys Timo Palermaan ja Pasi Uotilan selostamana taltioi finaalipäivän käänteet loppuratkaisuihin asti.