Suomen Keilailuliiton puheenjohtaja Olli Hossi halusi kirjoittaa jäsenistölle uuden blogikirjoituksen, jossa hän käsittelee haasteita, joita koronaviruksen vastaiset toimet ovat viime viikkoina aiheuttaneet. 

Olli Hossin blogikirjoituksia pääset lukemaan suoraan osoitteessa keilailu.fi/puheenjohtajanblogi.

Tuorein kirjoitus kokonaisuudessaan myös tässä:

Puheenjohtajan blogi – Ajankohtaista asiaa koronavirukseen liittyen (18.3.2020)

Hyvät keilaajaystäväni,

Siitä ei ole kuin kaksi viikkoa, kun kirjoitin teille edellisen, eli toisen blogikirjoitukseni. Viimeisen viikon aikana tapahtuneet muutokset ovat järisyttäneet, ei vain meidän rakasta lajiamme, vaan myös kaikkia muita urheilulajeja. Käytännössä koko vapaa-ajan harrastetoiminta on pysähtynyt viikon sisällä valtionjohdon asianmukaisesti tekemien linjausten mukaan, jotta voisimme mahdollisimman paljon välttää koronaviruksen aiheuttamat turhat uhrit.

Olen keskustellut koronan vaikutuksista monen teistä kanssa ja keilaajat ovat mielestäni erittäin hyvin ymmärtäneet vaadittujen toimenpiteiden välttämättömyyden, eikä vähiten sen takia, koska monet meistä kuuluvat ikänsä puolesta riskiryhmään.

Viime viikon torstaina 12.3. teimme Suomen Keilailuliitossa ensimmäiset isot linjaukset, jossa siirsimme kaikki valtakunnansarjat ja SM-kisat eteenpäin alkamaan kesäkuusta eteenpäin. Päälinjanvetona oli, että jos vain mahdollista, valtakunnansarjat pelataan ensin pois alta, koska seuroissa tulee aina muutoksia kesällä ja SM-kisat voidaan pelata loppuun myös syksyllä. Haluan tässä yhteydessä erityisesti kiittää toiminnanjohtajaamme Sami Järvilää sekä kilpailu- ja sarjavaliokunnan vetäjää Jarmo Tammista, jotka ovat olleet erinomaisesti tilanteen tasalla, kun jouduimme tekemään hallituksessa ratkaisuja ja ohjeistamaan jäsenistöä uudessa tilanteessa.

Mutta pahempaa oli edessä. Tämän viikon maanantaina ja tiistaina valtiotasolla tehdyt linjaukset ei-pakollisten kokoontumisten välttämiseksi sulkivat laajalti lähes liikuntapaikat Suomessa mukaan luettuna useimmat keilahallit. Näin ollen kilpailutoiminta on keskeytynyt toistaiseksi. Vaikka tällä hetkellä poikkeustila Suomessa kestää 13.4.2020 asti, on varsin mahdollista, että keskeytys ja hallien kiinniolo jatkuu jopa kesän yli. Kukaan ei vielä oikeasti tiedä, miten kauan kriisi vielä kestää.

Erityisen vaikea koronakriisi onkin siis keilahalliyrittäjillemme ja heidän työntekijöilleen, joiden oli suljettava koko yritystoimintansa ja sitä kautta omat tulonlähteensä. Jos virustilanne suinkin sen sallii, haluamme myös keilailuliittona tukea halliyrittäjiämme ja pyrimme siksi pitämään kesällä pelaamatta jääneet sarjakierrokset. Tiedän, että kesäviikonloput ovat monelle teistä mökkeily- ja muuta ulkoharrasteaikaa, mutta silti toivon, että tässä tilanteessa heti kun keilaaminen on taas mahdollista, lähdemme heti innolla halleihin, vaikka siis keskellä kesää.

Keilailu on meille tärkeää mutta vielä tärkeämpää on ihmisten terveys ja henki. Vaikka ette lähikuukausina fyysisesti juuri näekään seura- ja muita keilakavereitanne toivon – Sauli Niinistön sanoin – että pidätte heihin henkistä yhteyttä. Soittakaa siis keilakavereille ja varsinkin niille, jotka asuvat muuten yksin. Olkaa yhteydessä toisiinne esimerkiksi internetin välityksellä. Vaikka keilailu meiltä kaikilta jää hetkeksi taka-alalle, elämä ja kaveruus jatkuu!

Terveisin,

Olli Hossi