Kaikki suomalaiset pelasivat lopulta itsensä Irish Openin finaaliin. Tomas Käyhkö nousi hienolla pelillä karsinnan kolmanneksi lauantain aamuerässä heittämällä tuloksen 1480. Kaaron Salomaa oli karsinnan viides, Teemu Putkisto 11. ja Pyry Puharinen 12. Lauri Sipilä oli lopulta 57. mutta pääsi silti finaaliin, koska karsintarajan 1308 (sija. 53) ulkopuolelta kuusi parasta pääsi myös finaaliin. Olli-Pekka Pajari selvitti tiensä finaaliin lopulta desperadosta kolmantena sarjalla 212

Finaalin ensimmäisessä vaiheessa mukana olivat Puharinen, Putkisto, Sipilä ja Pajari. Puharinen ja Putkisto pääsivät helposti jatkoon. Puharinen oli yhdeksäs neljän sarjan tuloksella 878 ja Putkisto 12. tuloksella 857. Pajarin ja Sipilän kisa päättyi ensimmäiseen vaiheeseen. Jatkopaikkaan vaadittiin 827.

Toisessa vaiheessa tulostaso nousi ja jatkopaikkaan vaadittiin jo 882 neljään sarjaan. Putkisto ja Puharinen jatkoivat hyvää menoaan ja etenivät jatkoon jälleen peräkkäisiltä sijoilta 5 ja 6 lukemin 923 ja 920. Tähän vaiheeseen mukaan tullut Salomaa keilasi 855 ja jäi jatkosta 27 pistettä.

Kolmannessa vaiheessa aloitettiin kahden sarjan yhteistuloksella ratkaistavat matsipelit, joissa nähtiin hurjia tuloksia. Mukaan tullut Tomas Käyhkö sai vastaansa Italian Nicola Pongolinin. Heidän matsinsa alkoi Pongolinin johdossa, kun tämä aloitti 300 pisteen sarjalla. Ei Käyhkökään huonosti keilannnut, 273 tuli ensimmäiseen. Lopulta Pongolini vei matsin näytöstyyliin tekemällä toiseen sarjaan 244, kun Käyhkö sai vain 170. Putkisto eteni jatkoon pisteen erolla 368-367 Kuwaitin Ali Ashkaninia vastaan ja Puharinen otti voiton Englannin Callum Simonsista lukemin 436-419.

Neljännessä vaiheessa Puharinen joutui taipumaan Italian Alessandro Santulle 417-513. Putkisto puolestaan jatkoi hyvää virettään ja päihitti Englannin Mark Patrickin 449-394. Välieräottelussa Putkisto sai vastaansa Italian Nicola Pongolinin, joka oli jo pudottanut Käyhkön jatkosta. Ottelu oli jännittävä, sillä pelaajat olivat tasoissa ensimmäisen sarjan jälkeen, molemmat keilasivat 246. Toisessa sarjassa Putkisto sai vain 204 Pongolinin 226 vastaan, joten hän hävisi ottelun 450-472. Putkisto on pelannut hienon alkuvuoden, kun hän oli AIK Internationalissa toinen, Ballmaster Openissa round robin peleissä ja nyt kolmas Irish Openissa.

-Ihan hyvät fiilikset. Olosuhde kisassa oli paljon hitaampi kuin odotin, mikä tuotti vaikeuksia pelien edetessä, mutta kolmanteen sijaan olen tosi tyytyväinen, Putkisto kommentoi lyhyesti pelien päätyttyä.

Myös toisessa välierässä oli tiukkaa, kun Jonas Dammen ja Alessandro Santu olivat niin ikään tasoissa 225-225 ensimmäisen sarjan jälkeen. Dammen vei ottelun 448-423. Loppuottelussa Nicola Pongolini nousi EBT-voittajaksi lukemin 431-400 loppukirisarjallaan 247, kun Dammen hyytyi sarjaan 169.

Intensiivisen tammikuun jälkeen Euroopan kiertue jatkuu Hollannin Tilburgissa helmikuussa.