PWBA-kiertue palaa tammikuun maisemiin Texasin Arlingtoniin, kun kiertueen toinen uudella formaatilla pelattava Classic Series -kilpailusarja käynnistyy. Summer Classic Series koostuu tammikuun tapaan neljästä kilpailusta, joista kolme on pääkilpailuja ja yksi alueellinen yhden päivän kilpailu. Kilpailut ovat PWBA Go Bowling Classic, PWBA International Bowling Campus Classic, PWBA BowlTV Classic ja PWBA Dallas/Fort Worth Regional.

Kilpailusarjassa on automaattisesti mukana kiertuepisteiden perusteella 48 parasta keilaajaa sekä USBC:n nimeämä Jillian Martin, joka pärjäsi hienosti tammikuun kilpailuissa. Loput seitsemän keilaajaa ratkaistaan tänään pelattavassa esikarsinnassa (pre-tournament qualifier) ja lopulta 56 keilaajaa pääsee keskiviikkona aloittamaan PWBA Go Bowling Classicin. 

Go Bowling Classicissa ja International Bowling Campus Classicissa pelataan samalla formaatilla eli ensimmäisenä päivänä yhdeksän sarjan karsinta, toisena päivänä 12 parasta keilaa round robin pelit ja päivä päättyy neljän parhaan pudotuspeleihin. Näiden kilpailujen karsintojen 18 sarjan yhteistuloksella 24 parasta pääsee kilpailemaan PWBA BowlTV Classiciin, jossa keilataan 24 pelaajan round robin ja viiden parhaan pudotuspelit. 

Tämän päivän esikarsinnassa keilataan yhdeksän sarjaa ja se alkaa Suomen aikaa klo 22. Mukana on vain 13 keilaajaa ja yksi heistä on ranskalainen Wendy Bartaire-Jimenez, joka keilasi ensimmäisen ammattilaiskilpailunsa viikonloppuna keilatussa sekaparikilpailussa.

 

PWBA:n sivuille

BowlTV

 

Eliisa Hiltunen