Kansainvälinen keilailuliitto IBF tiedotti aikaisemmin kesäkuussa, että Dubaissa tullaan keilaamaan marraskuun aikana useammat MM-kilpailut. Nyt naisten ja miesten MM-kilpailuiden peliformaateista on kerrottu tarkempia tietoja, joiden mukaan kilpailuissa tullaan muun muassa näkemään joukkuekilpailuiden lisäksi naisten ja miesten sekoitetut joukkuekilpailut, joissa joukkueen muodostavat kaksi naista ja kaksi miestä.

Naisten ja miesten MM-kilpailut keilataan Dubaissa 6.-14. marraskuuta ja kilpailu kantaa virallista nimeä IBF Super World Championchip 2021. Sekä miehet että naiset pelaavat tuttuun tapaan singlet, parikilpailut, triot ja joukkuekilpailut, minkä lisäksi keilataan myös erillinen joukkuekilpailu, jossa joukkueen muodostavat kaksi miestä ja kaksi naista.

Lisäksi All Event -osion tilalla MM-kilpailuissa palkitaan arvokkaimmat pelaajat (Most Valuable Athlete) singlen, parikilpailun, trion ja joukkuekilpailun perusteella. Aikaisemmasta All Event -osiosta poiketen arvokkaimmat pelaajat valitaan osioiden sijoitusten eikä keilapisteiden perusteella. MM-kilpailuissa palkitaan myös arvokkain liitto, eli osallistujamaa, jonka naiset ja miehet ovat menestyneet parhaiten eri osioissa.

IBF on myös tiedottanut peliformaateista. Esimerkiksi singlessä tullaan keilaamaan seuraavalla tavalla:

Karsinnassa keilataan 12 sarjaa, jonka jälkeen 32 parasta jatkavat toiseen osioon. Jatkoon edenneet keilaajat jaetaan ensimmäisen osion tulosten perusteella kahdeksan keilaajan lohkoihin, joissa pelataan seitsemän ottelun round robinit. Jokaisesta voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä yhden pisteen. Jokaisen lohkon kaksi parasta jatkavat kahdeksan parhaan joukkoon ja lohkojen voittajat pelaavat seuraavassa vaiheessa lohkon toiseksi sijoittuneita vastaan kolmen sarjan ottelut. Myös välierissä ja finaaleissa voittajat ratkaistaan kolmen sarjan otteluilla.

Myös parikilpailu ja trio noudattavat samankaltaista formaattia kuin single: molemmissa keilataan karsintaa 12 sarjaa, jonka jälkeen vuorossa on sijoitusten perusteella tehtävä lohkojako ja niiden kesken pelattavat round robinit ja mitalipelit.

Oman lisämausteensa kisoihin tuo joukkuekilpailun lisäksi keilattava sekoitetuin joukkuein pelattava osio, jossa joukkueen muodostavat kaksi naista ja kaksi miestä. Myös molemmissa joukkuekilpailussa keilataan aluksi 12 sarjan karsinta (baker) ja tämän jälkeen jatketaan 16 parhaan round robin -otteluihin ja mitalipeleihin.

Naisten ja miesten MM-kilpailuiden jälkeen marraskuussa keilataan Dubaissa myös parakeilailun pyörätuoliluokan MM-kilpailut sekä senioreiden ja veteraanien MM-kilpailut, joiden asioista kerromme enemmän, kun saamme tarkempaa tietoa. Suomen joukkueet tuleviin MM-kisoihin tullaan esittämään SKL:n hallituksen kokouksessa 20. elokuuta.

Aikataulut:

6.-14. marraskuuta naisten ja miesten MM-kilpailut (IBF Super World Championship 2021, Dubai)

12.-16. marraskuuta parakeilailun pyörätuoliluokan MM-kilpailut (IBF Para Bowling World Championships – Wheelchair Divisions W1 & W2, Dubai)

18.-26. marraskuuta senioreiden ja veteraanien MM-kilpailut (IBF Masters World Championships (50+ & 65+), Dubai)