Tallinnassa keilattiin viime viikolla Santa Open turnaus, jossa voittoon keilasi Pyry Puharinen. Pyry voitti loppuottelussa Jesse Kallion lukemin 286-225.

Suomalaisia runsain mitoin kerännyt Santa Open päättyi Pyry Puharisen voittoon.
Karsinnan voiton vei Viron Raul Beekman tuloksella 1461. Hänen perässään tulivat Suomen Teea Mäkelä, 1409 ja Venäjän Artemii Zubkov, 1384.
Kaikkiaan loppukilpailuun selviytyi alkukilpailun perusteella 28 pelaajaa sekä kiintiöpaikoilla 12 pelaajaa eli yhteensä 40 keilaajaa.

Loppukilpailun ensimmäisen osion paras oli Jesse Kallio neljän sarjan tuloksella 952. Viimeisenä paikan jatkopeleihin selvitti Mila Nevalainen tuloksella 822.
Toisen osion paras oli niin ikään Kallio, joka summasi kuuteen sarjaan 1468 pistettä. Suomalaista kahdeksan parhaan joukkoon jatkoivat myös Lauri Sipilä, Puharinen ja Juuso Huhtiranta.
Puolivälierissä pelattiin Cup-muotoisella pelitavalla paras kolmesta pelejä. Kallio voitti Venäjän Zubkovin pistein 2-1, Huhtiranta Artur Levikin 2-0, Kert Truus Sipilän 2-0 ja Puharinen Vallo Leesin 2-1.

Välierässä Puharinen voitti Truusin luvuin 2-1 ja kuten myös Kallio Huhtirannan.
Loppuottelu oli Puharisen näytös, kun hän voitti Kallio murskalukemin 286-225.

Pyry Puharisen voitto teki hyvää nuoren miehen itseluottamukselle.
-Voitto tuli hyvään paikkaan, sillä kohta edessä on Ballmaster Open ja tietysti voittaminen antaa uskoa omaan tekemiseen. Lisäksi nyt tietää, että on pelillisesti hyvässä iskussa, Pyry kommentoi.
Alkukilpailu ja loppukilpailun toinen osio, mistä Puharisen loppukilpailu pelit starttasivat, sujuivat hienosti.
-Sekä alkukilpailu että loppukilpailun ensimmäinen osio oli osaltani tasaisen hyvää tekemistä, hän jatkoi.

Puharisen puolivälierä Leesiä ja välierä Puharisen seurakaveria GB:ä edustavaa, mutta Viron kansalaistaTruusin, olivat tiukkoja, jotka päätyivät kumpikin 2-1 sarjavoittoihin.
-Leesiä koin olevan koko ajan hieman niskan päällä ja kolmannessa sarjassa pystyin ratkaisemaan pelin hyvissä ajoin. Kertin peli ei kulkenut ensimmäisessä sarjassa, mutta toisessa hän heräsi taisteluun ja tasoitti sarjavoitot. Ratkaisusarjassa ratapari meni vaikeaksi ja olimme molemmat vaikeuksissa. Loppusarjan osuin hyvin taskuun ja kymppiruudun kaadolla voitin ottelun.
Loppuottelussa Jesse Kalliota vastaan Puharinen oli hurmoksessa.

-Loppuottelun ratapari oli todella helppo koko viikonlopun ajan ja alkuun tein 10 kaadon jonon, millä voitto irtosi.
Järjestäjän sivulle

Olli Pakonen