Keilailuaddiktit Hillevi Huhta, Pekka Tiironkoski ja Raimo Palokoski autoilivat jälleen joka keväiseen senioriturnaukseen Saksan Osnabruckiin. ISBT-kiertueeseen kuuluva Arthurs Senior Open pelattiin jo 15 kerran.

Paikalle oli saapunut autollaan myös Timo Mäkelä. Formaatti on ennestään tuttu 2×6 sarjaa yhteistulos ja huonompaa
peliä saa rajattomasti uusia. Turnausmuoto on monien hyvänä pitämä. Alkuerä pelataan keskiviikosta lauantaihin ja finaali sunnuntaina. Formaattiin kuuluu myös hyvätasoinen banketti lauantai-iltana. Hillevi, Pekka ja Timo ovat kerran voittaneet ISBT-osakilpailun.

Suomalaismiehet saavuttivat finaalipaikan, mutta harmiksemme Hillevi jäi finaalista ulos tasatuloksella, tasoitusten ratkaisemana.

Finaalissa suomipoikien pallo kyllä löysi taskun, mutta tarvittavaa kaatojen määrää ei tullut, joten maantie kutsui kotimatkalle.

Väkivahvat ja taitavat vasenkätiset keilaajat veivät ykköspalkinnot

Naisten kisan voitti Saksan Martina Beckel ja miesten kisan Hollannin Wim van der Veen.
Koronavirus vaikutti kilpailuun siten, että peruutuksia oli paljon ja osallistujia normaalia vähemmän. Myös läpyttely oli vähäistä. Suosittua oli kyynärpää näpäytys, siten kuin Karjala-oluen etiketissä.

Vaikka näistä ei varsinaisia kannujuhlia tullut suomalaisille, on Suomessa on seniori- ja veteraanikeilailu mielestäni hyvällä mallilla. Oli kiva käydä toteamassa, että myös muualla Euroopassa on kaikki hyvin seniorikeilailussa.

Raimo Palokoski
www.isbtbowlingtour.eu