Lähimmäksi voittoa pääsi Helsingin joukkue A-Finaalin ensimmäisessä pelissä, jolloin Karo Hilokoskelle olisi riittänyt 7 keilan paikko ja lisäksi 7 kaadettua keilaa varmistamaan voitto.

 

  1. Ottelut

Imatra kukisti Lohjan tuloksin 643- 627. Paras sarja Simo Uosukainen 244.

Hallitseva mestari Kouvola vei voiton helposti Vantaalta. Tulokset 653 Kouvola, 554 Vantaa.

Kierroksen tiukin ottelu käytiin Helsingin ja Raision kesken. Ottelu ratkesi vasta ankkureiden mittelöön.

Helsingillä oli 3 pisteen johto ennen viimeisiä keilaajia, mutta Karo Hilokosken heitettyä missin, riitti

ankkurille paikko ja pallo pitäminen radalla voittoon.

Riihimäki ja Seinäjoki kävivät tasaisen taiston, jossa Seinäjoki vei voiton 622-600.

 

  1. Ottelut

Voittajien lohkossa (A-lohko) Imatra kohtasi Kouvolan. Kouvola otti hienoisen johdon alkuruuduissa eikä luopunut siitä missään vaiheessa. Voitto tuloksin 629 – 582.

Raisio tiputti tällä kertaa Seinäjoen häviäjien lohkoon (B-lohko) lyöden pöytään 643 tuloksen Seinäjoen 598 tulosta vastaan.

B-lohkossa karsinnan kärkijoukkue hävitti hyvän vireensä ja taipui Vantaalle tuloksin 565 – 623.

Helsinki sai omasta pelistään jälleen kiinni ja kukisti Riihimäen helposti 630 – 549.

Näin ollen Lohja ja Riihimäki sijoittuivat sijoille 7. ja 8.

 

  1. Ottelut

B-lohkon kamppailuissa Vantaa löysi hirmuvireen ja kukisti helposti Imatran joukkueen. Tulokset 677 ja 587.

Helsinki ja Seinäjoki kävivät tasaisen ja hyvätuloksisen väännön. Seinäjoen Nico Olsson sai onnekkailla kaadoilla 9. ja 10 ruutuihin riittävän edun joukkueelleen ja Helsingille siis niukka tappio tuloksin 683 – 681. Nico Olssonin sarja 289.

Helsinki ja Imatra sijat 5. ja 6.

 

  1. Ottelut

A-lohkon ottelussa peli eteni Raision niukassa johdossa loppuun saakka ja näin ollen hallitseva mestari lähetettiin hakemaan vauhtia Semifinaalista. Tulokset 653 – 575.

B-lohkon ottelussa Vantaalta loppui energiat tyystin heti sarjan alkuun ja Seinäjoki nuiji Vantaalaiset maanrakoon tuloksin 667 – 473.

Vantaa sijoittui neljänneksi.

 

Semifinaali

Semifinaali Kouvolan ja Seinäjoen kesken oli tasan vielä 7 ruudussa. Ennen viimeistä ruutua tilanne oli 20 pistettä Kouvolan hyväksi. Marko Röyttä toi kuitenkin Seinäjoen vielä 6 pisteen päähän ennen ankkureita, mutta koko päivän hyvin pelannut Rami Mukkula ei antanut kuitenkaan mitään mahdollisuutta Seinäjoelle ja ottelu 629 – 621 Kouvolalle.

Seinäjoki Liittomyllyn kolmas.

Finaali

Finaalissa kohtasivat viimevuoden voittaja Kouvola sekä nuori yllättäjäjoukkue Raisiosta.

Tilanne oli siis se, että mikäli Kouvola onnistuu voittamaan ottelun, pelattaisiin vielä toinen ottelu.

Finaali etenikin tasaisissa merkeissä aivan loppuruutuihin saakka. Ratkaisevaa oli viimeisen ruudun Sebastian Susiluodon paikkaamaton reikä ja kun samalla Eetu Sola teki kaatoja ratkesi ero lopulta selväksi. Voittoon siis nuori joukkue Raisiosta tuloksin 626 – 561. Joukkueessa keilasivat Niko Rasi, Eetu Sola ja Aleksi Virtanen.

Voittajajoukkueen tiukin matsi oli Helsinkiä vastaan finaalin ensimmäisellä kierroksella, jossa tilanne ei enää ollut omissa käsissä. Muuten joukkue eteni voitosta voittoon ilman huolia ja näin ollen Raision keilailuliitto voidaan raapustaa kiertopalkinnon kylkeen vuoden 2020 voittajana.

Voittaja Raisio, Kouvola kakkonen.

 

B Finaali

Uutuutena Talin Liittomyllyssä oli myös B-finaali, johon selviytyivät kaikki loput joukkueet. B-finaalissa keilattiin 2 sarjaa ja parhaan tuloksen keilasi Turun joukkue. He voittivat Liittomyllyn sponsorin Oy Sinebrychoff Ab:n lahjoittamat Softshell takit.

B finaali sai kiitosta ja myös pidettiin tästä, että liittomylly pystyttiin pelaamaan yhden päivän turnauksena. Koettiiin, että B-finaali antaa turnaukselle myös lisäarvoa ja sille toivottiin jatkoa myös ensi vuonna.

Karsinnan tulokset

Tupla cup 8 joukkueelle

Toni Toivonen