SKL:n liittokokous kokoontui lauantaina Vantaalla. Uuden valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Tuija Hiltunen Tampereelta ja varapuheenjohtajana jatkaa Marko Saarni Turusta. Liittokokous järjestetään joka toinen vuosi ja siinä valittavan valtuuston toimikausi on kestoltaan kaksi vuotta.

Kokouksen veti läpi SKL:n puheenjohtaja Olli Hossi. Ensimmäisenä asialistalla oli toimintasääntöjen muutokset ja niiden hyväksyntä. Sääntöjä oli päivitetty lähinnä ajankohtaisemmaksi ja tämä hyväksyttiin yksimielisesti. Tämän jälkeen toiminnanjohtaja esitteli kaksivuotiskertomuksen ja se hyväksyttiin pienin lisäyksin.
Seuraavaksi puheenjohtaja Hossi esitteli liittokokoukselle hallituksen laatiman ja hyväksymän suomalaisen keilailun strategian. Strategian perään Sami Järvilä esitteli kaksivuotisen toiminnan- ja talouden kehittämissuunnitelman. Molemmat hyväksyttiin.
Liittokokouksen viimeisenä oli valtuuston vaalit. Tampereen Keilailuliitto esitti puheenjohtajaksi Tuija Hiltusta, muita ehdotuksia ei tullut ja kokous valitsi hänet yksimielisellä päätöksellä tehtävään. Varapuheenjohtajaksi valittiin jo edellisellä kaudella tehtävää hoitanut Marko Saarni Turusta. Valtuuston valittu kokoonpano 2020-2022 tästä linkistä.

Tuija Hiltunen on SKL:n historiassa ensimmäinen nainen valtuuston puheenjohtajana. Hiltunen kertoi tulevasta puheenjohtajuudesta seuraavasti;

– Kun Tampereen Keilailuliitosta oltiin minuun yhteydessä ja pyydettiin ehdolle, olin tietysti hyvilläni ja arvostin yhteydenottoa. Päätös oli vaikea, olenhan ollut muutaman vuoden poissa sekä valtakunnallisen että paikallisen liiton järjestötoiminnasta. Seuratasolla olen edelleen toiminut puheenjohtajana. Vuosien kokemus sekä keilailun seuratason ja paikallisen keilailuliiton että Suomen Keilailuliiton hallituksessa on antanut minulle näkemystä ja kokemusta järjestötoimintaan. SKL:n toiminta on vahvalla pohjalla, kilpailullisesti olemme kansainvälisesti menestynyt keilailumaa. Massojen tavoittamisessa on silti paljon tekemistä ja sillä turvataan keilailun edellytyksiä tulevaisuuteen. Keilailuliiton henkilökunnan, hallituksen, valtuuston ja keilahalliyrittäjien tehtävänä on löytää hyvä tasapaino kilpakeilailun, laajan harrastajapohjan sekä huvikeilailun toimintaedellytysten ja siten keilailun tulevaisuuden parantamiseksi. Valtuusto on päätöksillään avainasemassa keilailun aseman turvaamisessa ja parantamisessa. Olen sitoutunut toteuttamaan Keilailuliiton strategiaa.

 

Sami Järvilä