All Starsin Rami Mukkula voitti Mikkelin Keilakukon Syyskisan. Mukkula kaatoi loppukilpailun 7 sarjaansa komealla 234 pisteen keskiarvolla. Toiseksi sijoittui mainiosti kisan keilannut vielä C-luokassa pelaava St.Michel Bowlersin Saija Korhonen.

Mikkelin Kukon Syysturneen loppukilpailussa alkukilpailun sijoille 7-18 sijoittuneet keilasivat kahden sarjan pudotuspelit (18.-7. , 17.-8. jne..). Voittajat jatkoivat toiselle kierrokselle ensimmäisen kierroksen logiikalla ja näiden matsien voittajat selviytyivät kolmen sarjan finaaliin.

Ensimmäisen kierroksen tiukin matsi käytiin Rami Mukkulan ja Savonian Juha Kaksosen pelissä. Mukkula otti niukan kahden pinnan voiton pistein 422. Mainareiden Tommi Markkanen passitti St.Michel Bowlersin Pekka Horttanaisen katsomon puolelle pistein 468-402, Boomin Heikki Määttä teki saman tempun seuratoverilleen Joonas Haapaselle (457-402) ja toisessa Boomin jäsentenvälisessä Antti Peltola kukisti Matti Laitisen pistein 452-401. Mainareiden Keijo Vepsäläinen (479) ja Saija Korhonen (415) lämmittelivät itsensä jatkoon ilman vastustajaa.

Toisella kierroksella Rami Mukkula sai tehot päälle ja hän kukisti Boomin Jaakko Oinosen 479-419. Heikki Määttä jatkoi tarkkaa peliään ja hän otti voiton Boomin Mari Nykäsestä pistein 467-421. Finaaliin kaatoivat myös Ysisadan Aleksi Märkälän kukistanut Keijo Vepsäläinen (444-399), Boomin Jaakko Valjakan kukistanut Tommi Markkanen (439-419) sekä ilman vastustajaa pelanneet Antti Peltola (318) ja Saija Korhonen (410).

Saija Korhonen hurjasteli kärkeen

Saija Korhonen aloitti finaalin hurjalla 237 pisteen sarjalla. Se oli puhtaalla 3 pinnaa Rami Mukkulan starttisarjaa enemmän, mutta tasoituksin Korhonen oli keulilla 47 pistettä. Kiinnostava alku finaalille. Mutta Rami Mukkula kaatoi kahteen seuraavaan sarjaan 503 pinnaa ja samalla selvään voittoon pistein 737.

Tommi Markkanen pudotti toiseen koko loppukilpailun parhaan sarjan 278 ja hänkin nousi Saija Korhosen edelle. Mutta Korhonen ei hätkähtänyt vaan teki kolmanteen sarjaan tarvittavat pinnat ja hän sijoittui toiseksi pistein 664, Markkaselle kirjattiin 655. Neljänneksi sijoittui Heikki Määttä (619), viidenneksi Keijo Vepsäläinen (582) ja kuudenneksi Antti Peltola (569).

”Pallo sai kaatomahdollisuudet”

Nuorisomaajoukkueeseen kuuluva Rami Mukkula oli tyytyväinen Mikkelin reissuunsa.

– Heitto tuntui koko pelin ajan hyvältä, hutiheittoja ei tullut. Pallo sai koko ajan mahdollisuuden tehdä kaatoja, kisa oli teknisesti hyvää suorittamista ja osasin radan kuivuessa muuttaa hyvin linjaa.

Loistavaa kautta keilaavan Rami Mukkulan voitto Mikkelissä oli kuitenkin hiuskarvan varassa. Ensimmäisellä kierroksella vastustaja Juha Kaksonen olisi voittanut viimeisen ruudun ehjällä, mutta pahaksi onnekseen hän teki siihen klipin.

– Pääsin rimaa hipoen jatkoon, naurahtaa Rami Mukkula.

– Niin ja kyllä tämän kauden alkuun olen saanut lujan startin, menestystäkin on ollut mukavasti.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Timo Mikkonen