Sanna Pasasen peli heitteli Qubica AMF maailmancupissa, mutta suomalainen sai pelattua itsensä 12. sijalle. 

Haasteita oli kuitenkin muillakin pelaajilla, joten Pasasella on kilpailun suhteen kaikki auki. Kuuden sarjan tulos 1179 ei kuitenkaan luonnollisesti tyydyttänyt huippukautta pelaavaa suomalaisnaista.

– Raskas peli, kuten aina arvokisojen alku minulla. Samat sävelet, eli kaatoja oli vaikea saada, kun kymppi- ja neloskeila vuorottelivat. Siihen päälle tuli vielä muutama reikä, niin peli tuntui pitkältä. Palloja vaihdettiin, mutta muutaman ruudun jälkeen taas sama ongelma. Yksi missi peliin ja sekin klippi, joten sillä pysyttiin pelissä mukana. Huomiseksi suunnitellaan uusi kuvio. Nyt eka peli takana, huh huh, Pasanen päivitteli osion päätteeksi.

Itseltään paljon vaativa urheilija ei tietysti ole tyytväinen, kun kolmesta sarjasta tulokseksi jäi alle 200 pistettä. Pasasen sarjat olivat järjestyksessä 180, 178, 224, 214, 179 ja 204.

Valmentaja Sami Konsteri näkee, että samoja haasteita oli monilla keilaajilla.

– Naisille varsinkin kisahallin uudet keilat teettävät ongelmia. Ei Sanna ainut ollut kenelle keilaa jäi pystyyn. Uudet tiukat keilat kyllä vaativat hyvän palloreaktion kaatuakseen. Isoja sarjavaihteluita naisillakin oli. Ihan reuna on poissa pelistä niin hiukan normaalia keskempää naiset pelaavat, joten se ei ole mukavuusalue kaikille, Konsteri kertoo.

Valmentajan mukaan huomiseksi Sannalle muutetaan palloihin selkeät pintaerot ja palloja vaihdellaan tarpeen mukaan.

– Sannan etu on nyt tässä tarkkuus. Työllä varmaan löydetään ydessä keinot riittävien kaatojen määrään. Tulostaso on kuitenkin maltillinen sekä mieheillä että naisilla, joten pysytään pelissä mukana. Alkutaipaleella ollaan, joten eiköhän tästä pelit meille selkene, mutta hereillä kyllä täytyy olla ja huolellisesti suorittaa, koska vaikeuksia tulee. Koitetaan sitten ratkaista äkkiä ongelmat. Nyt siis kummallekin pelaajalle tehdään pinnoilla selkeästi erilaisia palloja, hän linjaa.

Naisten ykkönen on avausosion jälkeen Malesian Natasha Roslan tuloksella 1306 ja toisena USA:n Kelly Kulick 1293, joten kärki ei ole Pasasen näkökulmasta karannut missään nimessä kauas.

Miehissä aikaisemmin maanantaina Niko Oksanen ylsi kuudenneksi, vaikka hänelläkin oli omat haasteensa löytää parasta virettä.

Kilpailua on paljon jäljellä. Miehet ja naiset keilaavat pelattujen avausosioiden jälkeen vielä kolme kuuden sarjan osiota, minkä jälkeen 24 parasta jatkavat seuraavaan vaiheeseen.

Toiset osiot keilataan tiistaina. Naiset keilaavat klo 04.00 alkaen ja miehet klo 09.00.

Kilpailun tulokset