Niko Oksanen aloitti Qubica AMF maailmancupin ensimmäisen osion Indonesiassa vaisusti, mutta nosti itsensä kuudennelle sijalle. Sanna Pasanen aloittaa puolestaan oman kisaurakkansa maanantaina klo 10.00.

Viiden tunnin aikaerosta johtuen miesten kilpailu alkoi varhain maanantain vastaisena yönä. Oksasen ensimmäinen sarja alkoi kovassa vireessä läpi kauden keilanneen suomalaisen kannalta vaisusti, kun ensimmäisen sarjan tulos oli 155.

Tämän jälkeen hän alkoi löytää peliään paremmin ja lopulta kaikki sarjat Oksasella olivat järjestyksessä 155, 226, 205, 219, 251 ja 214. Yhteistulos 1270 keskiarvolla 211,67 riitti kuudenteen sijaan. Kärjessä keilaa kuuden sarjan jälkeen Etelä-Afrikan Francois Louw tuloksella 1345, joten Oksanen on hyvissä asemissa jatkoa ajatellen.

Oksanen löytää peliinsä paljon parannettavaa, mutta uskoa riittää nousujohteisen päivän jälkeen.

– Ekan sarjan vaikean alun jälkeen hyvä lopputulos, vaikka neljä kymppiruutua tuli missattua. Liikaa helppoja tyhjiä alkusarjoissa, mutta sitten sain loppupeliin selvää ideaa ja onneksi muutaman jonon. Radoissa on erojamja hereillä pitää olla. Hiukan itseluottamusta koettelee, kun muutamasta hyvästä heitosta ”katastrofi” lopputulos, niin ei ehkä ihan peli auennut vapautuneeseen peliin. Tulostaso näyttää olevan maltillinen ja huomenna uudella ajatuksella alkuun. Oksanen linjaa.

Valmentaja Sami Konsteri löysi Oksasen tekemisestä hyviä asioita.

– Vaikka radat hidastuvat, kovaa ei saa heittää. Niko heitti hienosti vahvalla pallolla loppuun asti, kun hiukan heitti palloa pidemmälle. Uretaaneja menee paljon radoilla molemmin puolin, joten himmeä vahva pallo vähän tasoittaa eroja.

Suomen tiimillä riitti huumoria vaikean alun jälkeen, vaikka Oksasen edellä tuloksissa oli aluksi pelaajia, joiden ei odottaisi olevan paremmilla sijoilla.

– Koutsin tehtävähän on myös kannustaa ja luoda uskoa. Toisen sarjan jälkeen Niko selvästi vapautui, kun sanoin että Etiopia on ihan tavoitettavissa. Hienosti Niko hymyillen otti kannustuksen vastaan ja jatkoi peliä parinaan juuri tämä Etiopian peluri, Konsteri veistelee.

Oksanen jatkaa kilpailua toisessa osiossa tiistaina aamulla klo 9.00. Sitä ennen naiset pääsevät irti, ja Sanna Pasanen aloittaa oman avausosionsa maanantaina klo 10.00.

Sanna Pasanen aloittaa oman kisaurakkansa maanantaina aamupäivällä.

 

Pasasen avausosiota pääset seuraamaan suorana Kisajärjestäjän YouTube-kanavalta:

Naisten avausosio suorana

Kilpailun kaikki tulokset

Kisajärjestäjän sivut 

Henri Havusela