Porissa pelattu naisten SM-liigan viikonloppu oli tamperelaisen Cherryn riemukulkua. Cherry vei nimiinsä lauantain parhaan joukkueen tittelin ja sama kunnia irtosi myös sunnuntaina.

Sunnuntaina Cherry voitti seitsemästä pelaamastaan ottelusta kuusi ja vei kovimman sarjapistepotin 82 pisteellä. Sunnuntain toiseksi paras joukkue oli kotihallissaan pelannut Giants, joka keräsi viiden voiton siivittämänä yhteensä 74 sarjapistettä.

Vahvan sunnuntain pelannut Nasevat sijoittui kolmanneksi 66 sarjapisteellä.

Jenni Heino keilasi sunnuntaina kovinta vauhtia. Seitsemään sarjaan syntyi muikea keskiarvo 208,43.

Sunnuntain parhaan pelaajan tittelin saalistanut Cherryn Jenni Heino kertasi joukkueensa viikonloppua.

– Lähestulkoon samalla tavalla sai pelata molempina päivinä. Tänään olimme kertaalleen hieman hukassa, mutta laitoimme homman yhdessä kasaan. Ryhmähenki oli meillä avain voittoon. Saimme pohjoisen vahvistuksemme Poikosen Heidin mukaan, ja hän piti yllä hyvää ryhmähenkeä.

– Olimme tänään ehkä tuossa päivän alkupuolella hieman vaikeuksissa, mutta saimme parannettua siitä koko ajan päivän edetessä. Yleisesti ottaen peli kulki meillä hyvin koko päivän, Heino analysoi.

Heino keilasi lauantain läpi 192,86 keskiarvolla ja sunnuntaina kulki vielä paremmin, keskiarvon ollessa muikeat 208,43.

– Todella hyvää heittoa tuli koko ajan, ei oikein voi muuta sanoa. Heitin käytännössä koko päivän samalla pallolla. Vaikeammat hetket sai helposti kasattua ja keilaaminen tuntui helpolta.

Porin-viikonlopun jälkeen Giants on yhä naisten SM-liigan kärkipaikalla ennen Cherryn joukkuetta.

Naisten SM-liigaa on nyt takana 28 ottelun verran ja kärjessä jatkaa edelleen Giants, jolla on kasassa 324 sarjapistettä. Cherry nousi taulukossa toiseksi 299 pisteeseen. Bayn viikonloppu Porissa ei ollut paras mahdollinen, mutta lahtelaisjoukkue säilytti paikkansa SM-liigan kolmannella sijalla 287 pisteessä.

Neljäntenä sarjataulukossa on GB (261 pistettä), viidentenä Nasevat (203 pistettä), kuudentena Smash (203 pistettä), seitsemäntenä ET (129 pistettä) ja kahdeksantena Uljas (86 pistettä).

Naisten SM-liiga jatkuu seuraavan kerran helmikuun alussa, kun seuraava kierros pelataan Tampereen Kaupissa.

Sunnuntain otteluiden tulokset

Sunnuntain henkilökohtaiset tulokset