Tampereen Kaupin hallissa leivotaan sunnuntaina seniorien valtakunnansarjan mestari. Viiden runkosarjakierroksen jälkeen kuusi joukkuetta on selvittänyt tiensä mitalisarjaan, jossa keilataan kaksinkertainen kierros, siis kymmenen ottelua. Lauantaina klo 11.00 alkaen keilataan seitsemän ottelua ja sunnuntaina klo 10.00 loput kolme. Kaikkiaan 45 ottelun jälkeen kolme parasta joukkuetta etenee finaaleihin, mitalisarjan ykkönen suoraan loppuotteluun ja kakkonen ja kolmonen välierään, joka keilataan sunnuntaina iltapäivällä. Semifinaalissa keilataan yksi sarja ja sen voittaja etenee loppuotteluun, jossa myös keilataan yksi sarja. Jos mitalisarjan voittaja voittaa finaalisarjan, on se seniorien valtakunnansarjan mestari. Mikäli mitalisarjan voittaja häviää, keilataan uusi sarja. Tämän sarjan voittaja on seniorien mestari ja hävinnyt sijoittuu toiseksi. Välierän hävinnyt joukkue sijoittuu kolmanneksi.

Kärjestä mitalisarjaan lähtee hallitseva mestari TKK, jonka ero kakkosena olevaan Patteriin on 504 pistettä, mikä on melko paljon, mutta matkaa on kuitenkin vielä kymmenen ottelua. GB on kolmantena vajaat 700 pistettä TKK:n takana. Muut mitalisarjan joukkueet ovat Tornados, Mainarit ja XO.

Mitalisarjan ratahoito on pitkähkö, 44 jalkaa. Öljyä radalla on kaikkiaan 24,1 ml. Öljyprofiilin suhde reunasta keskelle on 3,7, mikä on melko paljon, joten suhteellisen kovatasoista peliä on odotettavissa. Ja kyllähän tuon tasoiset kaverit osaavat kaatoja tehdä.

Runkosarjan kaksi viimeistä, Jyrä ja Juvel-Team, karsivat paikastaan ykkössarjan lohkovoittajien, Ailec, K-29, Walki Team ja Ysisata, kanssa Lahdessa. Karsinnassa keilataan yksinkertainen sarja, eli viisi ottelua. Kaksi parasta keilaa ensi kaudella mestaruussarjassa.

 

Pekka Korpi

Sarjatilanne

Rataolosuhde