Kaupin keilahallissa keilataan seniorien mestaruussarjan mitalisarjaa, jossa kolme joukkuetta alkaa irtautua muista.

Lauantaina keilataan seitsemän sarjaa ja sunnuntaina kolme, jonka jälkeen mitalikolmikko pelaa pudotuspelit.


Neljäs sarja

Tulosta syntyy edelleen, mutta nyt joukkoon hiipi jo pari heikompaakin tulosta. Ottelut olivat suhteellisen selvänumeroisia.

Patteri jatkaa kovassa vireessä, nyt kellistyi XO komeasti 937-779. Patteri karkasi sarjan puolivälissä, kun joukkue teki kaatoja urakalla. 12 kertaa peräkkäin tuli kaato, siis ”joukkuekolmesatanen”. Se päättyi, kun Ari Hilokoski livautti avausheittonsa kuuden kaadon jälkeen ränniin. Joukkueelle tuli vielä kolme kaatoa, ennen kuin mellastus rauhoittui. Hilokoski teki 237, Kimmo Huurinainen 234, Jari Honkanen 219 ja Tommi Teivainen ankkuroi 247. XO:n Ari Halme yritti pitää joukkuettaan mukana, mutta hänenkin menonsa tyssäsi kahdeksan kaadon jonon jälkeen. Lopputyhjällä syntyi kuitenkin 252.

TKK ja Tornados nahistelivat hieman matalammin tuloksin. Kotijoukkue TKK vei sarjaa hienokseltaan alusta alkaen ja venytti loppua kohti voiton 803-740. Petrit Keituri ja Mannonen olivat kantavia voimia sarjoillaan 226 ja 235. Tornadoksessa vain Peter Strömberg sai parin puhki ja sekin oli vaisu 203.

GB otti vuorostaan voiton ja vuorottelua oli myös Raatikaisen veljesten pelissä. Teemu oli jälleen vireessä ja hän jätti keiloja pystyyn vain kahdella heitollaan ja hänelle merkittiin 258. Timo jäi niukasti alle parin, 197. Mainareiden peli meni aika lailla marinoiksi ja sitä myötä GB:n voitto kirjattiin ylivoimaisesti 865-667.

Ruokatauolle lähdettiin TKK:n selvässä 418 pisteen johdossa ennen Patteria. Toistaiseksi päivän parasta peliä esittänyt GB on kolmantena sata pistettä Patterin takana. Tornados on neljäntenä tuhat pistettä GB:stä jääneenä, joten kolme mitaliotteluihin mielivää joukkuetta alkavat irtautua muusta porukasta.
TKK:n ankkuri Petri Mannonen on ollut henkilökohtaisesti tehokkain neljän sarjan tuloksellaan 976 (244,0). XO:n Ari Halme ja GB:n Timo Raatikainen ovat seuraavina tuloksillaan 936 ja 966.

Kolmas sarja

Radat alkavat ilmeisesti kulua, kun tulostaso hieman hiipuu. Toki ysisatanen saatiin vielä kerran rikki ja parisarjoja tuli kolme muuta.

Tuon ysisatasen teki XO kaataessaan GB:n 940-782. Porilaisten veturina toimi Ari Halme, jolle sarjaan tuli tripla ja parin paikon jälkeen vielä kuusi kaatoa lisää, kaikkiaan 266. Kun Ari Valaranta kirjasi 239, Marko Tukiainen 234 ja Pasi Paalosalokin 201, syntyi komea voittotulos. GB:n Timo Raatikaisen suunta on alaspäin, nyt tuli ”vain” 238. Kavereista ei vaan ollut tarpeeksi apuja.

Mainarit ja TKK taistelivat tasapäin aivan loppuun saakka ja jälleen ratkaisu meni ankkureille. Mainarit luottavat Leif Enforsiin ja kahdesti hän on ratkaissut pelin. TKK:n Petri Mannonen laittoi kymppiruudun kahdella kaadollaan pelin tiukoille ja Mainarit joutuivat venymään. Ensin kolmas pelaaja Ilkka Mannila jätti 5-7 reiän, mutta hän paikkasi sen. Sitten Enforsin piti tehdä ehjä, sen hän hoiti kuutoskeilan paikolla. Hieman ohjelmaa tuli, kun pistelaskin näytti Leifin ylimääräisellä kaatuneen kaksi keilaa, vaikka se tanakka kaato olikin. Korjauksen jälkeen Mainareille merkittiin 814-810 voitto.

Patterin ja Tornadoksen peli eteni tasaisena kohti loppua aina kahdeksanteen ruutuun saakka, siinä pisteet olivat aivan tasan. Ysiin molemmat joukkueet tekivät kaksi tuplaa, mutta Tornadokselle merkittiin myös kaksi tyhjää ja näin Patteri lähti johdossa viimeiseen ruutuun. Sen se hoiti selvästi ja kirjasi selvän 814-753 voiton tililleen. Ari Hilokoski oli pöydän paras 239-sarjallaan.

Toinen sarja

Jälleen tuli kolme, ainakin melkein, ysisatasta, kolmesti jäätiin alle parin.

Komein oli Patterin ja TKK:n ottelu, jonka Patteri voitti parantamalla ensimmäistään yli 200 pistettä. Alku meni TKK:n merkeissä, mutta puolivälissä alkoi tapiolalaisten kaatoralli. Kuudennessa ruudussa Patteri oli noussut jo 20 pisteen johtoon ja kahdeksannessa eroa oli 60 pistettä. TKK ei kuitenkaan taipunut suosiolla, vaan lähti takaa-ajoon. Petri Mannonen jätti kolme keilaa kuudennessa ruudussa ja ylimääräisellään viisi, sarjaksi tuli 272. Mutta kun Patterissa Kimmo Huurinainen paukutti 257, Jari Honkanen 246 ja Tommi Teivainen 243, olki se tamperelaisille liikaa. Ari Hilokosken 201 täydensi Patterin tulokseksi 947. Myös TKK:n miesten tulokset kannattaa mainita, Petri Keituri 210, Timo Rytkönen 232 ja Mika Lahti/Juha Saarela 213. Patteri otti voiton ja bonukset 947-927.

GB otti sadan pisteen voiton Tornadoksesta lukemin 898-790. Maestrona hääri tällä kertaa Teemu Raatikainen, joka teki alkupaikon jälkeen kymmenen kaatoa ja kirjautti päivän, ainakin toistaiseksi, parhaan sarjan 289. Velipoika Timo jatkoi kovaa menoaan, nyt tuli 247.

XO ja Mainarit kisasivat viimeiseen heittoon saakka. Peli oli tasan kaiken matkaa, kunnes loppua kohti XO otti niukan johdon. Ysiruudun kolme tyhjää antoi kuitenkin Mainareille tilaisuuden, jonka varkautelaiset myös käyttivät hyväkseen. Vain Ilkka Mannilalla oli kaato alla, kun hän lähti kymppiruutuun. Tupla syntyi ylipuolen paksusta osumasta aivan tuurilla, mutta kaikki lasketaan. Toinen onnenkantamoinen sattui ankkuri Leif Enforsille. Hän heitti avauksen paksuksi, pystyyn jäi kymppi ja paikaltaan siirtynyt kuutoskeila. Tulos oli käytännössä reikä, mutta pystytyskone ei keilaa huolinut, vaan kaatoi kuutosen ja niin se pystytettiin omalle paikalleen. Tuon kuvan Leif varmasti paikkasi. Kun XO:n ankkurille Ari Valarannalle jäi kaadon päälle kymppikeila pystyyn, kirjattiin Mainareiden voitto 770-763.

Ensimmäinen sarja

Ennakoidun kovaa tulosta tehtiin ensimmäisessä sarjassa, jokaisessa ottelussa voittajat rikkoivat 900 pisteen rajan.

Tarkimmilla tuon rajan kanssa oli TKK, joka löi tasan 900 kaataessaan XO:n, joka sai 793. Sarja alkoi tasaisena, vielä kuudennessa ruudussa TKK:n johto oli vain kymmenen pistettä. Loppua kohti Timo Rytkönen kaatoi kuusi kertaa peräkkäinen ja Petri Mannonen neljästi alun triplan lisäksi. Noiden pötköjen avulla lopullinen ero syntyi. Rytkösen sarja oli 256 ja Mannosen kymmenen pistettä vähemmän.

Mainarien ja Tornadoksen ottelu oli kaksijakoinen. Tornados otti tyrmäysalun, kun Peter Strömberg, Tapani Peltola ja Olli Hossi tekivät kaikki triplan alkuun. Kun Mainarit kangerteli, repesi ero heti 70 pisteeseen. Siitä peli hieman tasaantui, toki Peltola jatkoi jonoaan aina kahdeksanteen ruutuun saakka. Se, ja tullut 279, ei kuitenkaan riittänyt voittoon. Seitsemännestä ruudusta lähtien Mainarit teki ensin kymmenen kaatoa peräjälkeen ja koko loppusarjassa vai kolme heittoa jätti keiloja pystyyn. Tuo loppukiri toi heille lopulta 919-892 voiton. Ari Jehkinen veti varkautelaisia 246-sarjallaan ja Jarmo Sinilaakso tuki 257:lla.

GB otti selvän voiton Patterista 928-708. Tuo matsi oli selvä jo alkuvaiheessa, GB teki kaatoja Timo Raatikaisen johdolla, häntä seurasivat joukkueen kaikki keilaajat vähintään triplalla. Patterilla oli ongelmia paikkopelin kanssa, mikä selittää suuren eron. Raatikainen kirjasi pöydän parhaaksi 251, Jouko Kuossarille merkittiin 244. Patterissa ei kukaan saanut parirajaa rikki.

 

Pekka Korpi

Sarjatilanne

Ratahoito