Tulevana viikonloppuna keilataan seniorien valtakunnansarjoja. Lauantai on pelipäivä, paitsi mestaruussarjalla, joka pelaa poikkeuksellisesti sunnuntaina. Mestaruussarjan pelipaikka on myös muuttunut alkuperäisestä niin, että sunnuntain 28.11. kierros keilataan Riihimäellä.

Seniorit keilaavat Juuso Tiaisen laatimalla rataolosuhteella, jota on käytetty Riihimäellä tällä kaudella kaikilla valtakunnansarjakierroksilla. Keli on 41 jalkaa pitkä, öljyä on radalla rapiat 20 ml ja sen profiili on melko tasainen. Hallinhoitaja Olli Tiaisen mukaan hoito on suhteellisen helppo Riihimäen ratojen topografian takia, mutta älyttömiä keskiarvoja ei ole toistaiseksi nähty. Keli kestää hyvin, varsinkin kun seniorien mestaruussarjassa tehdään hoito välillä.

Muuttuneen maailmantilanteen vuoksi puheenaiheeksi on noussut koronan vaikutus keilailuun tällä hetkellä. Kun asiaa on tiedusteltu korkeimmalta taholta, puheenjohtaja Olli Hossi vastasi seuraavalla tavalla:

”On tullut joitakin huolestuneita viestejä koronatilanteen vaikutuksesta viikonlopun seniorien valtakunnansarjapeleihin. Mitään kilpakeilailua estäviä rajoituksia ei kuitenkaan ole tiettävästi voimassa ja toisaalta rokotekattavuus on noussut Suomessa korkealle tasolle. Yli 50-vuotiaiden rokotekattavuus oli 24.11.21 jo yli 90 prosenttia. Samalla oma koronaohjeistuksemme on edelleen voimassa (kts. SKL:n koronaohjeistus), joten muistutamme taas kerran kaikkia keilaajia yksilön vastuullisesta toiminnasta ja ohjeiden noudattamisesta sekä rokotusten tarpeellisuudesta.”

Seniorien mestaruussarja alkaa Riihimäellä sunnuntaina 28.11. klo 11.00.

 

Pekka Korpi

Sarjatilanne

Radanhoito