World Series of Bowlingin viimeinen osakilpailu, PBA Shark Championship on edennyt porraspelivaiheen alkuun. Shark-hoito on WSOB:n pisin, 48 jalkaa, n. 16 metriä. Alkuun yleisin pelilinja oli kolmosmerkin tienoilta lähes suoraan taskuun. Loppua kohti oikeakätisten keilaajien pelipaikka nousi ylemmäs, Jason Belmonte toki taivutti isommalla lenkillä, lopussa jo kuutosmerkistä.

16 keilaajaa lähti taas uloslyönteihin paras viidestä systeemillä. Tällä kertaa kärkipään keilaajillekin tuli voittoja. Näin ei kuitenkaan käynyt karsintaykköselle, Ruotsin Pontus Anderssonille. Hän voitti kaksi ensimmäistä sarjaansa Anthony Simonsenia vastaan, mutta kolmannesta sarjasta eteenpäin Simo paukutti kaksi isoa sarjaa, 267 ja 298 ja tasoitti pelin. Viidenteen sarjaan tulokset laskivat, mutta Simonsen otti selvän voiton 225-193 ja passitti Anderssonin kotimatkalle 3-2. Muut ensimmäisen kierroksen voittajat olivat Packy Hanrahan 3-2 Jakob Butturfista, Tom Daugherty 3-2 Christian Azconasta, Jason Sterner suoraan 3-0 Mitch Hupésta, AJ Chapman 2,5-1,5 John Fureysta, Jason Belmonte 3-2 BJ Mooresta, Dom Barrett 3-0 Darren Tangista ja Keven Williams 3-2 Jake Petersistä.

Toisella kierroksella Simonsen ja Hanrahan kisasivat täydet viisi sarjaa. Simo vei kaksi ensimmäistä, mutta Packy kiri rinnalle. Ratkaisusarjan Simonsen voitti selvästi 248-202. Daugherty johti Sterneriä, joka kärsi vatsavaivoista, 2-1. Neljänteen Jason löi 280 ja tasoitti pelin. Dougherty johti seitsemän kaadon jonolla viimeistä sarjaa ja lähti kymppiruutuun voittamaan sarjaa ja ottelua. Pallo osui ykköseen vajaana ja pienen pomppimisen jälkeen pystyyn jäi kasi-kymppi reikä. Jatkoon päästäkseen Tomin piti tuo paikata, joten paikkoheitto lähti lujaa kohti kymppiä. Keila pomppasikin takatyynystä takaisin keilapöydälle ja kimposi pitkälle radalle. Kasiin se ei kuitenkaan osunut. Sterner eteni jatkoon voittamalla viimeisen sarjan 252-246. AJ Chapman keilasi hienosti ja kukisti edellisiltaisen kärkimiehen Belmonten 3-1. Kaksi ensimmäistä sarjaa menivät selvästi Chapmanille. Kolmanteen Belmo siirtyi keilaamaan kuutosmerkin kautta ja saikin kunnon sarjan. Kahteen viimeiseen ruutuun aussi sai kaksi todellista tuurikaatoa ja voitti sen 234-223. Neljännen sarjan Belmo aloitti neljällä kaadolla, mutta Chapman tuli mukana ja jatkoi siihen vielä kaksi lisää. Paikon jälkeen hän veti lopun umpeen ja voitti sarjan 278-234. Kaksikätinen vasuri Keven Williams viskasi Dom Barrettin pihalle suoraan 3-0.

Porraspelien ykköspaikan ansaitsi Williams, toisena loppurähinään lähtee Chapman, kolmantena Sterner ja neljäntenä Simonsen. Viidennen paikan porraspeliin sai toisen kierroksen hävinneistä karsinnan korkeimmalle sijoittunut, nyt se oli Belmonte.

Porraspeli keilataan aamuyöstä kahdelta Suomen aikaa.