PWBA-kausi päättyi eilen tiistaina, kun Dallasissa keilattiin PWBA Tour Championshipin tv-pelit. Viime kauden tulokas (Rookie of the Year 2021) Stephanie Zavala kruunasi hieman hiljaisemman kautensa ottamalla kauden ainoan voittonsa. Zavala päihitti loppuottelussa edellisen Tour Championship -voittajan Shannon Pluhowskyn 252-181.

Zavala keilasi vakuuttavasti jo 24 sarjan round robinin toisella kahdeksan sarjan kierroksella, kun hän keilasi toiseen sarjaan 297 ja kuudenteen 300. Hän lähti pudotuspeleihin kolmantena. Muut pudotuspeleihin selvinneet pelaajat olivat Jordan Richard, Shannon O’Keefe, Maria Jose Rodriguez ja Shannon Pluhowsky. Myös Pluhowsky teki sarjat 300 ja 297,mutta round robinin kolmannella kierroksella.

Ensimmäisessä pudptuspeliottelussa Jordan Richard voitti Shannon O’Keefen 220-196, mutta seuraavassa ottelussa Zavalaa vastaan Richard joutui vaikeuksiin. Zavala eteni jatkoon vakuuttavalla pelillä 260-190. Semifinaaliottelu Rodriguezin ja Zavalan välillä oli tasainen ja jännittävä. Zavala vei kamppailun lopulta kymmenellä pisteellä, 234-224. Loppuottelu olikin sitten täysin Zavalan näytöstä, kun hän aloitti viiden kaadon jonolla. Pluhowsky putosi pelistä viidennen ja kahdeksannen ruudun reikien jälkeen, kun Zavala kahden paikon jälkeen iski vielä kaksi kaatoa.

PWBA Pepsi Classic Kovalovalle ja Dallas Classic Cotelle

Kauden päätöksen kaksi aiempaa kilpailua päättyivät Dasha Kovalovan ja Bryanna Coten juhliin. Ukrainan Kovalova voitti uransa viidennen tittelin lauantaina pelatussa Pepsi Classicissa. Kovalova voitti loppuottelussa ykkössijoitetun Danielle McEwanin 278-195. Voitto oli Kovalovalle tunteikas ja tärkeä, sillä hänellä on ollut hankala kausi takana ja hänen äitinsä oli paikalla katsomassa kilpailua.

Muut pudotuspelipelaajat olivat tuore Rookie of the Year 2022 Olivia Farwell, McKendreen kasvatti Hope Gramly ja meksikolainen Tannya Lopez. Gramly voitti seka Farwellin että Lopezin, mutta joutui taipumaan Kovalovalle semifinaaliottelussa 216-228.

Bryanna Cote on ainoa pelaaja, joka voitti tällä kaudella useamman kuin yhden tittelin. Torstaina Dallas Classicista hän nappasi kauden toisen voittonsa Saksan Birgit Noreiksia vastaan. Loppuottelu päättyi Coten hyväksi 200-186. Noreiks kiipesi loppuotteluun neljänneltä sijalta voittamalla ensin Clara Guerreron, sitten Danielle McEwanin ja vielä Shannon O’Keefen, mutta se ei aivan tuonut hänelle kauden toista titteliä.

PWBA-kiertue jatkuu seuraavan kerran ensi vuonna ja aikataulu siihen julkaistaan loppuvuodesta.

PWBA:n sivuille