Suomalaiset eivät edenneet junioreiden EM-kilpailuiden Mastersin mitalipeleihin. Suomen saldo kotikilpailuista oli upea: kolme kultamitalia ja yhteensä viisi mitalia. Lisäksi molemmat joukkueet ylsivät mitaleille, joten kaikki Suomen pelaajat saavuttivat vähintään yhden mitalin. Menestyksen osalta kruununa turnaukselle olivat tyttöjen eilinen joukkuekulta sekä Markus Lahden kaksi henkilökohtaista kultaa. On aika myös kiittää pelaajien taustajoukkoja sekä kaikkia, jotka ovat tsempanneet Suomen pelaajia kisojen ajan.

Emma Palermaa oli viimeinen Suomen joukkueen pelaaja EM-radoilla sunnuntaina. Palermaa keilasi Mastersissa kahdeksan parhaan joukkoon, mutta tie katkesi ennen mitalipelejä Tanskan Sofie Kærgaard Nielseniä vastaan. Tanskalainen eteni neljän parhaan joukkoon keilattuaan kaksi sarjaa vahvasti tuloksilla 225 ja 257.

Emma Palermaa keilasi viimeisenä suomalaisena EM-radoilla sunnuntaina.

Muut suomalaiset valitettavasti karsiutuivat avauskierroksella. Pojista radoilla pelasivat Jussi Laine ja Markus Lahti. Tytöissä Palermaan lisäksi Stella Lökfors ja Tiiamari Laukkanen.

Kovia kohtaloita suomalaiset kokivat tässä kohtaa turnausta. Esimerkiksi Laukkanen keilasi kolmeen sarjaan 723 pistettä, mutta Englannin Jessica Sillis voitti sarjoin 2-1. All Eventin kultamitalisti Markus Lahti taipui 2-0 Islannin Mikael Aron Vilhelmssonia vastaan. Jussi Laine hävisi Ruotsin Emil Svenssonille 2-0. Stella Lökfors venytti oman kamppailunsa ratkaisevaan kolmanteen sarjaan, jossa Tanskan Monica Schak Nielsen oli tällä kertaa parempi 191-184.

Upeat kisat Suomelle

Oy Bowling Ab järjesti Talin keilahallissa jälleen kerran upeasti arvoturnauksen, mikä sai kiitosta läpi viikon osallistujilta. Puitteet olivat kunnossa ja Suomen joukkue menestyi radoilla loistavasti. Tyttöjen joukkue saavutti lauantaina joukkuekultaa, minkä lisäksi Markus Lahti voitti toisen henkilökohtaisen kultansa All Eventistä. Kisojen avauspäivänä Lahti voitti kultaa singlessä ja saavutti kisoista yhteensä neljä mitalia, kun hän ja Jussi Laine ansaitsivat parikilpailusta hopeaa. Lisäksi poikien joukkueelle jaettiin lauantaina pronssia joukkuekisan päätteeksi, joten kaikki Suomen joukkueen pelaajat saivat näistä kisoista vähintään yhden arvokisamitalin.

Suomen mitalisaalis junioreiden EM-kilpailuissa:

Viisi mitalia: Kolme kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi

Kultaa: Tyttöjen joukkue, Tiiamari Laukkanen, Stella Lökfors, Emma Palermaa ja Julia Vesanen
Kultaa: Markus Lahti, All Event
Kultaa: Markus Lahti, Single
Hopeaa: Markus Lahti ja Jussi Laine
Pronssia: Poikien joukkue, Markus Lahti, Jussi Laine, Nooa Vilokkinen ja Antonio Valtonen

Pitkän kisarutistuksen jälkeen on aika kiittää poikien valmentajaa Juha Immosta ja tyttöjen valmentajaa Heli Turjaa hienosta työstä pelaajien kanssa sekä joukkueenjohtajaa Reija Lundénia, joka piti pelaajien arjesta huolta kisojen ajan.

Erityiset kiitokset myös pelaajien taustajoukoille ja Talin kotiyleisölle sekä tietysti kaikille, jotka kotona ruutujen ääreltä tsemppasivat Suomen pelaajia eteenpäin!

Kiitokset kaikille tuesta, jota Suomen joukkue sai kisojen aikana!

Suomen joukkue osallistuu sunnuntaina EM-kilpailuiden päätöstilaisuuteen ja maanantaina on aika matkustaa kotiin. Talissa on vielä käynnissä Mastersin mitalipelit ja niitä voi seurata livelähetyksestä: