WSOB jatkui PBA Scorpion Championshipilla ja siellä ei kärkipäässä suomalaisia näkynyt. Santtu Tahvanainen oli lähellä katkopaikkaa ensimmäisen viiden sarjan jälkeen, mutta toinen meni marinoiksi. Osku Palermaan peli oli jumissa heti alusta alkaen.

Scorpion-hoito on 42 jalkaa pitkä, joten moni keilaajista käytti reaktiivipalloa ja pelipaikka nousi lopussa kovin ylös, viitosmerkkiin ja jopa ylemmäs. Tahvanainen heitti viidennessä sarjassa palloa radalla pitkälle rännin yli, kuutosmerkille.

Viiden sarjan kohdalla Tahvanainen oli sijalla 20, vain 12 pistettä jatkorajasta tuloksella 1095 (219,0). Illan blokki oli sitten aivan eri näköinen. Santtu ei saanut yhtään 200 sarjaa, tulos oli 924 /184,8). Yhteislukema 2019 pudotti hänet kauas sijalle 68. Palermaan kilpailu pätki kaiken aikaa ja hänen tuloksensa 1930 oikeuttaa vasta sijalle 87.

Osku viesti oli kaikesta huolimatta positiivinen:
”En saa kättä oikeaan asentoon, sormi häiritsee ja ilmeisesti kroppa/alitajunta ei anna päästää sinne kiinni jäämisen pelossa. Keinoja koitin ja koitan löytää. Mutta toistaiseksi ei ole löytynyt tapaa saada se toimimaan ylempää.
Kentät aika kinkkisiä, ja kun ei pehmeästi pääse oikealla liikkeellä, niin tila vähenee/häviää. Illalla todennäköisesti sitoudun vetämään suoraan ja yritän saada sen skulaamaan.
Huominen sitten tulee olemaan kovinkin hankalaa, mutta periksi ei anneta.”

Santtua en ole saanut kiinni, jatkan yrittämistä.

Scorpionin karsinnan ykkönen oli Kyle Troup, joka paukutti lukemat 2337. Jesper Svensson jatkaa hyviä esityksiään, nyt tuli kakkossija tuloksella 2319. Kolmantena on toinen vasuri, Jakob Butturff, 2296. Karsintarajalla, sijalla 16 on Jason Belmonte tuloksella 2194. Kun jatkopelit keilataan mies miestä vastaan, on ensimmäisellä kierroksella odotettavissa hieno matsi Troup-Belmonte.

Eläinkisojen karsintapelit toimivat karsintoina myös PBA World Championship majoriin. Kun kaksi kolmasosaa on keilattu, kärjessä on tuttuja nimiä, Svensson, Butturff ja EJ Tackett. Suomalaisten tilanne on heikko. 30 miestä pääsee jatkoon 30 sarjan jälkeen. 20 sarjan kohdalla Tahvanainen löytyy sijalta 46 viitisenkymmentä pistettä rajasta. Palermaan ero katkoon on reilut sata pistettä.