Naisten EM-kilpailuissa pelattiin viimeisenä päivänä mastersin 24-parhaan finaalit. Suomalaisilla ei tänään peli kulkenut toivotulla tavalla ja matka katkesi kaikilta 16 parhaan peleissä.

Ensimmäisessä vaiheessa Marjaana Hytönen voitti vastustajansa suoraan 2-0 ja eteni vaiheeseen kaksi. Eliisa Hiltunen joutui taipumaan hollantilaiselle 0-2. Blankenzee sinetöi niukan toisen sarjan voittonsa kymppiruudun tuplallaan.

Toisessa vaiheessa Peppi Konsteri kohtasi Skotlannin vasuri Alison Wiliamsonin.
Peppi oli ensimmäisestä sarjasta lähtien vaikeuksissa skotin kanssa. Ensimmäinen sarja meni Alisonille. Toisessa sarjassa Peppi jo paransi heittoaan ja tasoitti pelin. Ratkaisevassa sarjassa Alison otti pienen etumatkan neljännen ruudun triplallaan. Peppi ei onnistunut kuromaan etumatkaa kiinni ja näin Alison jatkoon kahdeksan parhaan joukkoon.
Ani Juntunen otti mittaa Ruotsin Victoria Johanssonista.
Jos oli Pepillä haastava päivä, niin oli Anillakin. Ani ei saanut peliään kulkemaan oikein missään vaiheessa ja Victoria vei pelin suoraan 2-0.
Marjaanan Hytönen lähti haastamaan Ruotsin Jenny Wegneria. Jenny ei antanut paljoa saumaa Marjaanalle pelaamalla sarjat 259 ja 280 ja vei ottelun 2-0.

Mastersin kulta meni lopulta Ruotsin Josefin Hermanssonille. Loppuotteluun saakka hurjia sarjoja keilannut Jenny Wegner oli vaikeuksissa finaalirataparilla ja joutui taipumaan Josefinelle sarjoin 215-192 ja 205-158. Ottelu suoraan voitoin 2-0 ja Euroopan mestaruus Josefinelle. Hopeaa Jenny Wegnerille ja pronssit Ruotsin Anna Anderssonille sekä Tanskan Cecilie Damille.

Valmentaja Piritta Kantola veti EM-kilpailujen lopuksi yhteen kisaviikon tapahtumat Aalborgista.

– Olipahan aikamoista vuoristorataa nämä kisat kyllä. Välillä hyvää ja välillä täyttä kuraa. Tänään olisi ollut otettavissa useitakin sarjoja, mutta ei kyetty ottamaan niitä. En osaa sanoa oliko riittävästi latausta vai menikö yliyrittämisen puolelle. Ei ollut niin kuin voittavaa tekemistä tänään. En osaa suoraan istumalta tätä sanoa. Kun useampi pelaaja pelaa samaan aikaan pelejään niin ihan kaikkea ei näe. Kyllähän koko joukkue on nyt tosi pettynyt tämän päivän lopputulemaan.
Kokonaisuudessaan kolme mitalia on kyllä ihan hyvä saavutus. Tässä porukassa olisi ollut potentiaalia pariin mitaliin enempäänkin. Siinä mielessä ei täysin tyytyväinen voi olla.  Toki Pepin all eventin kulta oli huikea suoritus. Mikäli pelaajat jaksavat vaan tehdä enemmän perustyötä sen suoritusrutiinin kasvattamiseksi menestystä on jatkossa tulossa vielä enemmän.
Kehittyvän joukkueen kanssa on kuitenkin tosi hienoa tehdä töitä. Kaikki mitä tehdään sataa tulevaisuuden laariin.

Suomi voitti EM-kilpailuista kolme mitalia, yhden kultaisen ja kaksi pronssista. Naisten joukkue haluaa kiittää kaikkia kilpailuita seuranneita upeasta kannustuksesta lukemattomin viestein.
Joukkue matkaa huomenna sunnuntaina Aalborgista Kööpenhaminan kautta Helsinkiin. Lennon saapumisaika on klo 19.30 lennolla AY956.