Suomen Kuurojen Urheiluliitto on valtakunnallinen kuulovammaisten liikunta- ja urheilujärjestö, joka on perustettu vuonna 1920. Olemme myös maamme vanhin vammaisurheilujärjestö. Liitolla on 12 jäsenseuraa ja jäseniä noin 1000.
Liiton tavoitteena on luoda mahdollisimman tasa-arvoiset liikunta- ja urheiluolosuhteet maamme kuulovammaisille ihmisille. Kohderyhmäämme kuuluvat kuurot, viittomakieliset, sisäkorvaistutteiset ja huonokuuloiset. Liiton toimintaan voi osallistua, mikäli kuulon alenema on paremmasta korvasta mitattuna yli 55 desibeliä. Viittomakielen taitoa ei toiminnassamme edellytetä.

Toimintamme kattaa tavoitteellisesta maajoukkuetoiminnasta aina kuntoliikuntaan saakka. Liiton maajoukkueurheilijat osallistuvat PBM-, EM-, MM- ja Deaflympics-arvokisoihin. Deaflympicsit ovat Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) tunnustamat olympiadit, jotka järjestetään kahden vuoden välein, vuorottelen talvi- ja kesäkisana.

Houkutteleeko Suomen edustaminen sinua? Haluatko kisailla kansainvälisellä tasolla ja mitata omaa tasoasi muita kansainvälisiä valioita vastaan? Vai haluatko kisata sen sijaan kansallisella tasolla? Toimintaamme ovat kaikki keilaajat tervetulleita em. 55 desibelin edellytyksellä. Ota rohkeasti yhteyttä liiton toiminnanjohtajaan Eetuun tai keilailujaoston yhteyshenkilö Janiin ja katsotaan asiaa yhdessä eteenpäin.

Lisätiedot:

Liiton toiminnanjohtaja Eetu Keski-Levijoki (eetu.keski-levijoki@skul.org / 040 645 39 00)

Keilailujaoston yhteyshenkilö Jani Toivanen (keilailu@skul.org / 044 970 9001)