Parakeilailun SM2020 kilpailut 5.-6.9. Tapiolan keilahallissa, Espoossa

Keväältä siirtyneet parakeilailun SM-kisat käynnistyivät lauantaina näkövammaisten, elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien nais- ja mieskeilaajien toimesta. SM mitaleja jaettiin henkilökohtaisessa kilpailussa sekä parikilpailussa näkövammaisten luokissa sekä elinsiirron saaneiden kesken. Sunnuntaina ratkottiin kehitys- ja liikuntavammaisten SM-mitalit.

Sunnuntai 6.9.

Kehitysvammaisten naisten luokassa voittajan selviämiseksi vaadittiin kaksi uusintaruutukierrosta. Voiton nappasi viimein Johanna Koskinen kukistettuaan Anna Pakarisen. Kolmanneksi keilasi Henna Kokko.

Miesten kehitysvammaisten luokan voittoon keilasi neljän pisteen erolla Tuomo Kukkohovi voitettuaan finaalissa Ville Vappulan. Kolmanneksi keilasi Tatu Koivukangas.

Kehitysvammaisten naisten parikisan voitti pari Henna Kokko ja Johanna Koskinen. Miesten parikisan voitti pari Tuomo Kukkohovi ja Perttu Koskinen.

Unified-parikisan mestareiksi keilasi pari Elmeri Haukikari ja Jarmo Marjakangas. Hopean nappasi isä-poikapari Ville ja Ahti Vappula ja pronssille Tatu ja Pentti Koivukangas.

Liikuntavammaisten luokassa voittajaksi keilasi Veikko Pöysä.

Tarkemmat tulokset löytyvät täältä.

Lauantai 5.9.

Elinsiirron saaneiden naisten henkilökohtaisen mestaruuden voitti Anneli Rand, toiseksi keilasi Ulla Saarinen ja kolmanneksi Tarja Jaakonen.

Elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien miesten mestaruuden voitti Petri Rapeli, joka kukisti finaalissa Joni Saarisen lukemin 344-308. Kolmanneksi keilasi Tero Suominen.
Parikilpailun voitti Rapeli parinaan Olavi Rautiainen.

Näkövammaisten B1 luokan mestaruuden voitti luokan ainoa keilaaja Petri Mäkivirta tuloksella 828.

Naisten B2/B3 yhdistetyn luokan mestaruuden nappasi Tuija Näsilä, joka kukisti finaalissa Sari Isakssonin selvin lukemin 295-210. Kolmanneksi keilasi Riitta Karja. Miesten B2 luokan mestariksi keilasi Esa Martikainen, joka voittaen finaalissa Martti Avilan tuloksin 290-230. Kolmanneksi keilasi Esko Jäntti.

Myös miesten B3 ja B4 luokka oli yhdistetty vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Yhdistetyn luokan voitti selvällä pelillä Jere Pienkellomäki kukistettuaan finaalissa Kari Sipin tuloksin 386-315. Kolmanneksi keilasi Veli Jääskeläinen.

Päivän tulokset löytyvät Tulokset sivulta.

Kisat jatkuvat tänään sunnuntaina liikunta- ja kehitysvammaisten kilpailulla.