Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut kesälajien tukipäätökset vuodelle 2020. Kaikkiaan tehostamistukea jaettiin kesälajeille olympiadin viimeiseen vuoteen 3 970 940 euroa. Keilailun tehostamistuen kokonaissumma on 52 000 euroa. 

Edellisvuonna vastaava tuki keilailulle oli 37 000 euroa.

– Tehostamistuen nousu 15 000 eurolla on mahtava uutinen. Olemme vuosittain tehneet valmennustiimin ja pelaajien kanssa määrätietoisesti töitä huippu-urheilumme eteenpäin viemiseksi ja on hienoa, että Olympiakomitea on huomioinut tämän ja arvostaa tekemistämme. Tuen nousun myötä voimme nyt kasvattaa maajoukkueen leiripäiviä Suomessa sekä ulkomailla ja näin auttaa pelaajien valmentautumista, kommentoi tukipäätöstä SKL:n toiminnanjohtaja Sami Järvilä.

Huippu-urheiluyksikkö lanseerasi nykyisen kaltaisen lajien kehitys- ja tukiprosessin syksyllä 2017. Yleishuomiona Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki näkee, että lajien toiminta on koko ajan kehittynyt uudistuksen alusta alkaen.

– Lajien huippu-urheilusuunnitelmat ovat tarkentuneet ja konkretisoituneet. Yhdessä lajien kanssa sovitut asiat ovat nytkähtäneet eteenpäin, ja yhteinen huippu-urheilukielemme on vahvistunut. Myös kyky tunnistaa kansainväliselle huipulle tähtäävän valmentautumisen laatuvaatimukset on parantunut, Lehtimäki sanoo.

– Lajitapaamisia oli syksyn aikana yli 40, ja voi sanoa, että lähes jokaisen jälkeen vahvistui tunne lajiliittojen tekemisen laadun parantumisesta ja sen kohdentumisesta paremmin huippu-urheilutuloksen vahvistamiseksi, hän jatkaa.

Tänään julkaistut kesälajien tukipäätökset ovat vain yksi osa huippu-urheilutukien kokonaisuutta. Alkuvuodesta 2020 jaetaan vielä opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät kesälajien urheilija-apurahat. Talvilajien tukia tarkastellaan seuraavan kerran keväällä 2020. Kesälajien tehostamistuista päätetään vastaavan prosessin kautta jälleen syksyllä 2020.

Lähde: Suomen Olympiakomitean tiedote

Henri Havusela